25n
25N
25N

Ajuntament i Creu Roja entreguen aliments, productes d'higiene i medicaments a més de 12.000 persones per fer front a la COVID-19

Joan Ribó: “El treball conjunt entre l’Ajuntament i Creu Roja ens està demostrant la importància de la col·laboració entre institucions”

Ajuntament i Creu Roja entreguen aliments, productes d'higiene i medicaments a més de 12.000 persones per fer front a la COVID-19
16/04/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí les instal·lacions de Creu Roja, on està desplegat l’operatiu que el Consistori i l’entitat han posat en marxa conjuntament per fer front a la crisi generada per la COVID-19. Des del passat 14 de març s’han entregat aliments, productes d’higiene i medicaments a 12.429 persones, en la seua majoria famílies que viuen en assentaments i persones majors. El primer edil ha destacat que “aquesta labor és imprescindible perquè aquesta pandèmia no perjudique encara més les persones més vulnerables.”

A través del Pla Respon, en el qual treballen conjuntament l’Ajuntament de València i Creu Roja, s’han realitzat un total de 41.593 intervencions d’emergència social des del passat 14 de març. L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat l’entrega d’alimentació bàsica, juntament amb kits d’higiene personal i per a la llar i roba d’abric a 12.429 persones, en la seua majoria famílies que viuen en assentaments i persones majors.

A més, segons ha explicat el primer edil, “cal destacar el centre de contactes i trucades telefòniques, que funciona de 8 a 20 hores”, i que ha atés 26.493 persones. Altres 11.241 n’han rebut suport psicològic i s’han efectuat, així mateix, 771 transports sanitaris i acompanyaments. Ribó ha ressaltat “la labor de Creu Roja, a més de per estar feta majoritàriament per persones voluntàries, perquè és una labor imprescindible perquè aquesta pandèmia no perjudique de manera directa les més persones més vulnerables”.

Juntament amb l’alcalde, la presidenta local de Creu Roja Espanyola a València, Nieves Dios, ha afirmat que “el suport de l’Ajuntament és total” per arribar a les persones més vulnerables de la capital. “Arriben a tots els llocs que coneixen on existeix demanda i, quan no la coneixen, nosaltres li la fem saber si la detectem. Entenc que això és una ajuda mútua”.

La Regidoria de Servicis Socials, amb la regidora Isabel Lozano al capdavant, treballa amb Creu Roja en intervencions d’emergència social amb persones en assentaments i amb persones usuàries de Servicis Socials de l’Ajuntament per adaptar i personalitzar les ajudes. Personal de l’entitat social juntament amb Policia Local de València s’encarreguen de l’entrega d’ajuda alimentària, productes d’higiene i roba d’abric a persones en situació d’extrema vulnerabilitat. La gent gran constitueix un altre dels col·lectius més vulnerables davant de la COVID-19, per la qual cosa la Regidoria d’Envelliment Actiu dirigida per l’edil Pilar Bernabé fa arribar, a través del personal de Creu Roja, cistelles amb productes d’alimentació i productes bàsics d’higiene als domicilis de les persones majors.

Durant la visita a les instal·lacions de Creu Roja, l’alcalde, Joan Ribó, ha estat acompanyat per Marcos Haro, coordinador provincial de l’entitat a València, José Enrique Lechiguero, director tècnic local a València, Pedro Redón, vicepresident local a València, i María Ruiz, secretària provincial a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 9 =