25n
25N
25N

L'Ajuntament de València i la Conselleria d'Educació coordinen accions per a garantir la seguretat davant el nou curs escolar

L'Ajuntament de València i la Conselleria d'Educació coordinen accions per a garantir la seguretat davant el nou curs escolar
01/09/2020 -

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, han mantingut hui una sessió de treball amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per a ajustar els últims detalls sobre el nou curs escolar a la ciutat i establir una coordinació permanent al llarg d’ell. La Policia Local de València realitzarà controls durant tot el període lectiu i efectuarà un seguiment efectiu dels possibles casos que exigisquen guardar quarantena.

Fruit de la reunió, s’ha establit un contacte directe entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de València per a establir els mecanismes d’actuació per al seguiment i control dels casos que es puguen produir en els centres educatius de la ciutat. Tal com han explicat els regidors, «les administracions porten temps treballant en la preparació d’una tornada segura a les aules, a través del diàleg entre tots els sectors de la comunitat educativa i seguint les directrius marcades per les autoritats sanitàries». Els centres educatius valencians disposen des de fa setmanes d’un protocol sanitari flexible i adaptable als diversos escenaris que es puguen donar al llarg del curs a causa de la pandèmia. Per a tractar els últims aspectes i estrényer la coordinació, els regidors Cano, Notario i Ibáñez s’han reunit amb el secretari autonòmic Miguel Soler, qui ha assegurat que «les nostres aules són més segures que qualsevol altre espai de socialització».

Per a aconseguir una volta a les aules segura i que l’alumnat tinga la millor atenció educativa s’ha realitzat una forta inversió, destinada a millorar els recursos i a augmentar el personal. En aquest sentit, la inversió extraordinària per a les despeses de funcionament per la situació sanitària destinades als centres educatius de la ciutat de València ascendeix a quasi 2.450.000 euros, «per la qual cosa els nostres centres estan preparats per a l’actual situació», ha manifestat la regidora d’Educació, Maite Ibáñez. «Gràcies a aquesta inversió, la ciutat de València comptarà amb 412 docents més per als centres educatius públics i privats-concertats, la qual cosa suposa una baixada significativa de les ràtios, i amb aproximadament 250 monitors i monitores extra de menjador». D’altra banda, la dotació econòmica per a l’organització d’activitats extraescolars ha ascendit a 832.900 euros.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha anunciat la posada en marxa d’un protocol de treball conjunt de les àrees municipals de Protecció Ciutadana i d’Educació amb la Conselleria d’Educació per a realitzar un control i seguiment, durant tot el curs escolar, d’aquelles persones que hagen de guardar quarantena, amb l’objectiu, ha manifestat l’edil, de «transmetre tota la tranquil·litat possible a la població». Els pròxims dies es presentaran els detalls del dispositiu.

Per part seua, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha avançat que s’ha elaborat un protocol genèric de neteja i desinfecció, en el marc de les competències municipals, que contempla, entre altres mesures, un reforç del personal en tots els centres educatius de la ciutat, així com garantit la distribució d’EPIS per a tot el personal dependent de l’Ajuntament. “L’Ajuntament utilitzarà tots els recursos necessaris per a garantir el nivell de neteja que exigeixen les autoritats sanitàries i així protegir la seguretat i salut dels xiquets i xiquetes i del personal treballador”, ha afirmat la delegada

Finalment, la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha recordat que “des de la Regidoria s’han adquirit 453 tauletes amb connexió a internet perquè l’alumnat en situació de vulnerabilitat socioeconòmica puga comptar amb mitjans tecnològics que els permeten mantindre l’activitat educativa tant presencialment com en línia”. Aquesta adquisició, ha explicat Ibáñez, s’ha realitzat en coordinació amb la compra feta per la Conselleria d’Educació.

Recentment, la Conselleria ha impulsat una campanya informativa i ha activat la web www.aulasegura.es que ofereix informació pràctica sobre la tornada a l’escola. Inclou preguntes freqüents sobre el retorn a les aules, i les mesures de seguretat, higiene i protecció establides en els centres educatius, a la disposició de la comunitat educativa valenciana, així com un telèfon per a atendre els dubtes i consultes.

Tots els responsables participants en la sessió han assenyalat que l’ensenyament en línia «no podrà substituir mai l’ensenyament presencial, sobretot en alumnat d’Infantil, Primària i primers cursos d’ESO». Per això, «només s’ha de fer ús de l’ensenyament a distància en casos de confinament d’aules o de centres». A més, cal tindre en compte, han subratllat, que els centres educatius «no són només espais d’educació, sinó que també ho són de socialització, per la qual cosa des de les administracions s’ha d’intensificar l’esforç per a garantir la màxima presencialitat possible, i reduir la desigualtat educativa».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + onze =

museo prehistoria