25n
Orgull
Orgull

L’Ajuntament de València i “Cada lata cuenta” fomenten este estiu el reciclatge de llandes i pots de refrescos a les platges

El vicealcalde Campillo destaca “la importància d’evitar la contaminació per microplàstics en mars i oceans”

L’Ajuntament de València i “Cada lata cuenta” fomenten este estiu el reciclatge de llandes i pots de refrescos a les platges
27/07/2021 -

L’Ajuntament de València i “Cada lata cuenta”, el programa europeu de sensibilització que promou el reciclatge de llandes de begudes en espais públics, celebren este estiu la segona edició de la campanya en les platges de València. La campanya arranca el 30 de juliol i, durant els caps de setmana d’agost, recorrerà les platges de la Malva-rosa, el Cabanyal, Pinedo, el Perellonet, la Devesa, el Saler i la Garrofera. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, recorda que “en estiu és importantíssim no perdre l’hàbit de reciclar quan anem a la platja o als nostres llocs d’estiueig. El mar Mediterrani és un dels mars més contaminats del món”.

El vicealcalde creu que “tots hem de ser conscients del nostre impacte en el medi ambient i de l’impacte dels nostres residus en el medi ambient, sobretot ara que sabem la importància que té la contaminació per microplàstics als nostres mars i oceans i, en concret, en el Mar Mediterrani, que és un dels mars més contaminats del món”. El regidor ha agraït el voluntariat ambiental de l’associació “Cada lata cuenta”, per “posar l’accent en un material eternament reciclable com és l’alumini i fer una crida per tal que, en estiu, en la platja, si consumeixes llandes de begudes, pots reciclar-les perfectament. Hi ha contenidors de reciclatge en totes les platges i, a més, gràcies a estos informadors ambientals, se’ns dóna la possibilitat de reciclar directament en les motxilles recicladores que porten estos voluntaris. Per tant, no hi ha excuses. En estiu, i en les nostres platges, cada llanda compta”.

La campanya

Durant els caps de setmana del mes d’agost, un equip d’educadors ambientals equipats amb motxilla recol·lectora de llandes recorreran la costa de la ciutat. L’objectiu de la campanya és conscienciar sobre la importància del reciclatge de llandes de begudes en el contenidor groc, un gest que contribueix a frenar el canvi climàtic i reduir emissions de CO₂. L’objectiu d’este programa és implicar tots els ciutadans per aconseguir una taxa de recuperació del 100% d’estes llandes que, en ser de metall, poden reciclar-se infinitament sense perdre qualitat. La campanya es realitza també en altres ciutats espanyoles com la Corunya, Cadis o Màlaga i, en paral·lel, en 14 països europeus.

Tot i que la majoria de la població ja ha interioritzat la importància del reciclatge en la llar, la campanya busca conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’incorporar també el reciclatge al consum en exteriors.

Enquesta a peu de platja

Com a part de la campanya, es realitzaran enquestes als banyistes per conéixer els seus hàbits de reciclatge en les platges i els espais públics oberts. En la campanya de 2020 es van realitzar 2000 enquestes, que van concloure que el 40% no sol reciclar en la platja.

Cada lata cuenta

“Cada lata cuenta” és un programa europeu que promou el reciclatge de llandes de begudes en esdeveniments i en espais públics. El programa va nàixer al Regne Unit en 2009 i va arribar a Es-panya en 2015.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − tres =