25n
25N
25N

L'Ajuntament vigila que paradetes de bunyols i food trucks complisquen la normativa en Falles

Qualitat de l’oli, documentació i hàbits d’higiene són el focus de l’operatiu

L'Ajuntament vigila que paradetes de bunyols i food trucks complisquen la normativa en Falles
10/03/2020 -

Amb motiu de les Falles, des del servici de Sanitat i Consum s’està duent a terme un operatiu perquè les paradetes mòbils de menjar complisquen amb els requeriments d’higiene. Des del passat dia 29 de febrer s’han efectuat 362 inspeccions durant el dia i la nit, que prosseguiran fins al dia de la cremà. Altres servicis com Cultura Festiva i Policia Local també col·laboren de l’operatiu.

Les unitats estan compostes per Inspectors Farmacèutics, i han realitzat 362 inspeccions en paradetes de xurros i bunyols des que es muntaren les primeres el passat dia 29 de febrer. Només en 27 ha sigut necessari el canvi d’oli, menys d’un 10%. A partir del divendres 13 de març s’ampliaran a paradetes de menjar com food trucks i mercadets. Les inspeccions continuaran fins al dia de Sant Josep, amb la finalització de les festes.

El protocol consisteix a comprovar la deguda documentació sanitària, com el títol que acredite coneixements en higiene dels aliments dels manipuladors o el contracte amb l’empresa d’arreplegada d’olis. També s’inspeccionen les instal·lacions, els aliments, la qualitat de l’oli, la indumentària i es pren nota de les pràctiques dels treballadors. Els aliments que no complisquen la normativa seran comissats i retirats de la venda.

El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, mostra la satisfacció amb la campanya “gràcies a l’estricta vigilància dels tècnics municipals, la majoria de paradetes passen les inspeccions, i aquelles que no són només per assumptes fàcilment esmenables”. En casos més severs, com paradetes no autoritzades, Vigilància Alimentaria ho posarà en coneixement de les autoritats pertinents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =