25n
25N
25N

L'Ajuntament de València ultima la reobertura de les instal·lacions esportives de manera progressiva

L'Ajuntament de València ultima la reobertura de les instal·lacions esportives de manera progressiva
17/05/2020 -

La reobertura gradual de les instal·lacions esportives es durà a terme a partir d’aquesta setmana vinent, d’acord amb els requisits establits pel Ministeri de Sanitat pels quals s’autoritza que la ciutat de València entre aquest dilluns en la fase I del pla de desescalada. La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha indicat que els centres l’obertura inicial dels quals contempla la Fundació Esportiva Municipal de València són el tram tres del Riu Túria , els Poliesportius de Montolivet, Verge del Carme-Beteró, Doctor Lluch o L’hípica. Són instal·lacions a l’aire lliure en la qual es podran practicar esports individuals, com l’atletisme o que es puguen realitzar entre dues persones, com el tennis i el pàdel.

Per a totes aquestes instal·lacions, Bernabé ha indicat que la Fundació Esportiva Municipal ha elaborat un protocol sobre les mesures de protecció, prevenció i aforaments. Les persones que vulguen accedir a les instal·lacions hauran de demanar cita prèvia i ha avançat que també s’està treballant ja en protocol de la fase 2 per a “poder obrir la resta d’instal·lacions de manera progressiva i sempre tenint com a màxima prioritat mantindre totes les mesures de protecció i seguretat”.

D’acord amb el protocol, en totes les instal·lacions el distanciament mínim entre persones, esportistes i entrenadors serà de 2 metres. En cap cas es permetrà que hi haja públic, i les sales de musculació romandran tancades. Per tant, en aquesta primera fase es podran desenvolupar activitats en les instal·lacions a l’aire lliure que impliquen esportistes individuals o esports sense contacte, com ara el tennis, l’atletisme, el pàdel, l’hípica, patinatge, skate o el tir amb arc.

També s’està gestionant l’obertura dels Centres d’Alt Rendiment i de Tecnificació Esportiva de la ciutat de València, perquè els esportistes d’Alt Nivell i Alt Rendiment de la ciutat puguen tornar als entrenaments de manera progressiva (CEAR de Judo, CEAR de Ciclisme i CTD Petxina). Per a aquests casos, es permetrà que entren acompanyats del seu entrenador sempre que es respecten les normes establides.

La reobertura de les instal·lacions es farà de manera progressiva i aquestes seguiran un estricte protocol dictaminat per les autoritats sanitàries, extremant les mesures d’higiene, prevenció i aforament de les instal·lacions. Hi haurà controls d’accés i eixida de les instal·lacions, en els quals figurarà un registre dels usuaris que només podran accedir a les mateixes mitjançant cita prèvia en els horaris establits.

Per a garantir una prevenció eficaç, tots els esportistes hauran d’efectuar una vigilància activa dels possibles símptomes, com ara tindre tos seca, opressió en el pit, dificultat a respirar o unes altres. Així mateix, hauran de registrar dues vegades al dia, al matí i a la nit, la seua temperatura corporal per a cerciorar-se que no superen els 37 graus centígrads.

Quant a les instal·lacions esportives, aquestes evitaran en tot moment que es produïsquen aglomeracions tant en l’entrada i eixida, com en les transicions dins d’aquestes. Solament hi haurà un únic punt d’entrada als recintes, l’accés dels quals serà escalonat sense que done lloc al fet que s’ajunten diversos esportistes.

Hi haurà cartells informatius en l’entrada de les instal·lacions i s’habilitarà un espai en el qual es realitze la desinfecció de mans, calçat, material i equip que puguen portar els esportistes i entrenadors. En el sòl hi haurà senyals que indiquen la distància a guardar entre persones en cas que hi haja torns d’espera, així com la col·locació en els corredors de senyals que indiquen el sentit de la circulació als usuaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 18 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus