25n
25N
25N

L’Ajuntament treballa en la neteja i retirada d’algues de les platges de València per posar-les a punt en previsió del final del confinament

També s’han començat a col·locar les papereres i les «illes» de contenidors ecològics per a esta temporada

L’Ajuntament treballa en la neteja i retirada d’algues de les platges de València per posar-les a punt en previsió del final del confinament
01/05/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el dispositiu ha comptat amb l’autorització de la Demarcació de Costes i un pressupost de 39.500 euros.

Els treballs de neteja i recollida d’algues de les platges del nord i sud de València s’han desenvolupat al llarg d’esta setmana. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que en el cas de les platges del sud s’ha coordinat amb el servici de Devesa-Albufera per tal que siga compatible amb la protecció de l’entorn natural.

La retirada d’estos residus marins s’ha fet tant de manera manual com amb maquinària. El dispositiu ha comptat amb 3 pales carregadores, 2 tragelles i 10 camions. S’han recollit al voltant de 2.050 tones d’algues que s’havien acumulat durant els últims temporals de pluges. Ara s’han traslladat a un dipòsit temporal en les antigues instal·lacions del Poliesportiu del Saler. Segons ha dit Campillo, «el sistema es molt sostenible perquè a l’hivern s’utilitzen per a la restauració de dunes o de la pròpia franja costera».

D’altra banda, s’han començat a instal·lar a les platges les papereres ecològiques per facilitar als i les visitants la recollida de residus i el reciclatge.

«Volem deixar les platges el més netes possibles de cara a les pròximes fases del desconfinament que ja s’està produint a la nostra ciutat i per tant per a que els valencians i valencianes puguen gaudir d’este espai en les millors condicions possibles», ha destacat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + set =