L'Ajuntament de València revisarà el pressupost municipal per l'impacte de la crisi econòmica del coronavirus

a Corporació i entitats dependents estimaran els ingressos i gastos contemplats en els comptes aprovats al 2019

Guardar

sandra gomez y sergi campillo
sandra gomez y sergi campillo

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres instar totes les delegacions, organismes, empreses i entitats dependents de l'Ajuntament perquè revisen i adeqüen les seues partides pressupostàries a les necessitats generades per l'impacte de la COVID-19. L'objectiu de l'acord és avaluar els efectes econòmics de la crisi sanitària per elaborar estratègies que minimitzen els riscos en l'equilibri pressupostari i la situació financera de la Corporació.

Acompanyada de l'alcalde, Joan Ribó, i del també vicealcalde, Sergi Campillo, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha informat hui d'este acord adoptat en la Junta de Govern Local a instàncies de l'Alcaldia i la Delegació d'Hisenda. L'objectiu és avaluar la magnitud de l'impacte econòmic de la crisi provocada per la COVID-19 en el pressupost municipal per a, a partir d'ahí, elaborar estratègies que minimitzen els riscos en l'equilibri pressupostari i la situació financera de l'entitat.

«Som conscients que la crisi requerix repensar el Pressupost Municipal i reflectir en les partides les noves prioritats. Per això, convé que tots els servicis fem una valoració». Així, les delegacions, organismes autònoms, empreses municipals, entitats públiques empresarials i entitats sense finalitats de lucre dependents de l'Ajuntament hauran de comunicar els gastos, ingressos, pèrdues i contractes que s'hagen vist afectats per la declaració de l'Estat d'Alarma i la resta de mesures adoptades per combatre la pandèmia de la COVID-19.

Gómez ha explicat que, per exemple, «els gastos menors que s'hagen realitzat com a servici que es paralitzaran i algunes contractes que s'han suspés. Eixe gasto cal reflectir-lo». D'altra banda, «és obvi que tindrem una caiguda d'ingressos. Hi ha una gran partida que ve de prestar un servici que, per causa de la crisi, s'ha exonerat, com ara els habitatges de lloguer, que són ingressos minvats».

Igualment, «també podem tindre pèrdues. De fet, hi ha empreses públiques que gestionen servicis que han tingut una caiguda important com ara l’aparcament de la plaça de la Reina>>. De la mateixa manera, existixen contractes d'obres, servicis, subministraments o concessió suspesos o amb la seua activitat paralitzada totalment o parcialment.

Arxivat a:

Destacats