25n
25N
25N

L'Ajuntament de València reprén el projecte de recuperar l'Albereda amb un concurs d'idees al costat de CVC i arquitectes

La reforma començarà, en una primera fase, per la construcció d’un carril bici, amb una inversió de 295.000 euros

L'Ajuntament de València reprén el projecte de recuperar l'Albereda amb un concurs d'idees al costat de CVC i arquitectes
09/01/2020 -

L’Ajuntament de València ha représ el projecte de “recuperar” el Passeig de l’Albereda, per al que ha impulsat un concurs d’idees internacional en col·laboració amb el Col·legi Territorial d’Arquitectes i el Consell Valencià de Cultura (CVC). La reforma començarà, en una primera fase, per la construcció d’un carril bi i que comptarà amb una inversió de 295.000 euros.

Segons han informat fonts municipals a Europa Press, l’Ajuntament ha acordat amb el Col·legi Territorial d’Arquitectes i el CVC convocar un Concurs d’Idees Internacional amb l’objectiu de “recuperar” aquest espai.

El govern municipal respon així a una demanda expressada pels veïns en els pressupostos participatius Decidim VLC de 2018/2019. Així mateix, el Pla de Mobilitat de 2011 ja contemplava la necessitat d’actuar sobre aquest espai.

L’alcalde, Joan Ribó, s’ha pronunciat en alguna ocasió sobre aquesta qüestió, per a demanar “dignificar” l’Albereda i “millorar la zona d’aparcament central”, encara que sense assegurar que s’haguera d’eliminar. Per a Ribó, es tracta d’un passeig “molt important” per a la ciutat i “històricament clau”.

REORDENAR APARCAMENT

El concurs d’idees previst pretén determinar un “full de ruta” d’actuacions “en una visió de conjunt natural, viari i patrimonial d’aquest espai públic”. La intenció és, entre altres aspectes, la de “reordenar” l’aparcament en superfície, millorar la continuïtat per als vianants entre el Jardí del Túria i Vivers, augmentar la seguretat en la via pública i “posar en valor elements com el quiosc de l’Albereda i els arbres monumentals”.

Les mateixes fonts subratllen que una de les prioritats del govern municipal de Ribó és “el dret a la ciutat i impulsar actuacions de reurbanització i recuperació de l’espai públic per a les persones”.

Amb aquest objectiu, s’ha intervingut en places, parcs, jardins de barri, a més d’en l’ampliació de la xarxa i recorden que, entre altres, s’han licitat les obres de transformació de la Plaça de la Reina i el març de 2020 es farà per a vianants la Plaça de l’Ajuntament”.

La iniciativa de recuperació de l’Albereda es durà a terme juntament amb les dues entitats. El CVC ja es va mostrar favorable, en un informe de 2010, a la restauració i “revaloració” d’aquest enclavament.

El concurs d’idees és un dels quals l’Ajuntament promourà al llarg de l’any. També ha previst convocar un per al futur Parc de Desembocadura i final del riu, tal com s’inclou en els pressupostos municipals, i que comptarà amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària.

Les àrees de l’Ajuntament implicades en aquesta iniciativa, a altra d’Alcaldia, són Mobilitat Sostenible, Ecologia Urbana i Desenvolupament Urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + quinze =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent