25n
25N
25N

L'Ajuntament emet un requeriment a Hisenda perquè li reintegre 8,5 milions de l'IVA de 2017

L'Ajuntament emet un requeriment a Hisenda perquè li reintegre 8,5 milions de l'IVA de 2017
08/06/2021 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Hisenda, ha emés un requeriment a la Secretaria General de Finançament Autonòmic del Ministeri d’Hisenda perquè reintegre al consistori els 8,5 milions d’euros pendents de la liquidació dels tributs de l’Estat de 2017, segons ha informat aquesta administració local en un comunicat.

Així, ha explicat que el regidor d’Hisenda en la capital valenciana, Borja Sanjuán, ha signat el requeriment tenint en compte “una sentència del Tribunal Suprem que va anul·lar el canvi de sistema aplicat pel PP per al càlcul dels lliuraments de la recaptació de l’IVA en 2017 i que va provocar un minvament substancial dels ingressos” d’aquest ajuntament.

“Hem enviat ja el requeriment al Ministeri d’Hisenda perquè ens retorne els més de 8,5 milions que va deixar d’entregar el ministre -Cristóbal-Montoro (PP) a l’Ajuntament de València l’any 2017”, ha exposat Borja Sanjuán.

L’edil ha insistit que el minvament d’ingressos “es va produir a conseqüència del canvi de sistema de càlcul introduït pel PP” i ha apuntat que “va donar com a resultat que enlloc que s’entregaren a l’Ajuntament de València els ingressos de dotze mensualitats només s’ingressaren onze”.

“Els tribunals han dit que aquesta figura de trilerisme no és assumible i ara exigim al Ministeri d’Hisenda que solucione un problema que els ve heretat, però que entenem que és de justícia que es compense als ajuntaments”, ha sostingut el també actual portaveu socialistes en el consistori valencià.

Sanjuán s’ha mostrat confiat que el Ministeri d’Hisenda atenga el requeriment, però ha recalcat que l’Ajuntament de València està disposat a interposar les accions que siguen necessàries “per a defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes” de la capital valenciana, “que tenen dret a rebre aqueixos més de 8,5 milions d’euros que el PP li va negar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + un =