25n
25N
25N

L'Ajuntament reposa cable de coure furtat en les instal·lacions d'enllumenat de Beniferri, Na Rovella i Massarrojos

Notario ha lamentat el cost per a les arques públiques dels robatoris i el vandalisme i ha destacat que les noves instal·lacions antirrobatori han reduït dràsticament el cable furtat des del mandat anterior

L'Ajuntament reposa cable de coure furtat en les instal·lacions d'enllumenat de Beniferri, Na Rovella i Massarrojos
24/02/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Recursos, ha realitzat diverses intervencions de reposició de cable de coure en instal·lacions públiques d’enllumenat que havien sigut objecte de robatoris. Les actuacions han permés reposar el cable furtat als jardins de la part de darrere del Palau de Congressos (Beniferri), al parc de l’avinguda dels Germans Maristes (Na Rovella) i en la urbanització de Santa Bàrbara (Massarrojos nord). L’import total de les actuacions ha sigut de 41.525,39 euros.

“Considerem fonamental intervindre en tres línies diferents: d’una banda, la de la conscienciació, perquè són molts els diners que el vandalisme ens costa a tots els veïns i veïnes de València i és important que qui furta cable sàpia que ens està furtant a totes i a tots; en segon lloc, a través de la reposició d’allò furtat i d’allò trencat, donant resposta a les necessitats traslladades per la ciutadania i solucionant els problemes i les molèsties creades pels robatoris; i en tercera instància, intentant posar fre a eixos actes, amb un sistema antirobatori implementat ja en el mandat anterior i que està tenint uns resultats molt positius”, ha explicat la regidora de Recursos, Luisa Notario.

Per una banda, s’ha reparat la instal·lació pública d’enllumenat del jardí de la part de darrere del Palau de Congressos, on s’han anul·lat les arquetes de les instal·lacions per dificultar l’accés al cable. L’import total d’aquesta intervenció ha sigut de 17.380,97 euros.

D’altra banda, al parc que hi ha a l’avinguda dels Germans Maristes també un robatori el va deixar sense enllumenat i diversos actes vandàlics han trencat llums i portes de les columnes en la zona enjardinada. Tota la reparació així com la reposició del cable de coure furtat i l’anul·lació d’arquetes per entrebancar nous robatoris ha comportat una despesa total de 13.573,59 euros.

En idèntica situació que la instal·lació de Germans Maristes es trobava la de la urbanització Santa Bàrbara de Massarrojos Nord, on la intervenció municipal ha suposat un cost total de 10.570,83 euros per poder posar en funcionament l’enllumenat en este punt de la ciutat.

Notario ha destacat que totes les intervencions incorporen el sistema antirobatori que des del mandat anterior està instal·lant-se perquè en cas de tall del subministrament hi haja un avís immediat al servici municipal i a la Policia i que també inclou senyals que alerten de la instal·lació de detectors de robatori, amb l’efecte dissuasiu que això suposa. “En 2015 els robatoris ens costaven més de 330.000 euros –havent arribat fins i tot als 551.730 euros en robatoris en 2012- i gràcies al nou sistema hem pogut reduir dràsticament esta situació, arribant a una disminució de més d’un 92 per cent en 2018”, ha explicat Notario. En tot el 2019 i el que portem d’any s’estima que els robatoris de cable de coure suposen un cost de vora 50.000 euros, dels que ja s’ha reposat un 70 per cent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − huit =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus