25n
25N
25N

L’Ajuntament de València renovarà ajudes d’emergència social mentre dure l’estat d’alarma

El vicealcalde Sergi Campillo explica la resposta «coordinada i sensata» a les necessitats socials generades per la COVID-19

L’Ajuntament de València renovarà ajudes d’emergència social mentre dure l’estat d’alarma
09/04/2020 -

L’Ajuntament renovarà automàticament les ajudes d’emergència social en concepte de manutenció, necessitats bàsiques i entrada en habitatge, aprovades amb caràcter temporal per al període de vigència de l’Estat d’Alarma, i concedides mitjançant el procediment d’urgència, durant el temps que dure l’esmentat Estat, i en els dos mesos següents a la seua finalització, segons una modificació del procediment d’esta prestació.

El vicealcalde i portaveu del govern municipal, Sergi Campillo, ha informat hui d’este i altres acords que ha pres la Junta de Govern Local «per atendre assumptes d’emergència social sorgits per l’impacte de la COVID-19 i respondre coordinadament i sensatament a la crisi». Entre els servicis essencials dels quals també s’ha donat compte a esta reunió destaca, per exemple, l’atenció social habilitada a l’alberg temporal La Petxina i altres mesures impulsades per les regidores de Benestar Social i Cooperació per al Desenvolupament i Migració, Isabel Lozano i Maite Ibáñez, respectivament.

Acompanyat de l’alcalde Joan Ribó i de la també vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha enumerat altres decisions municipals com ara l’adjudicació del contracte de subministrament de desdejunis diaris per a un total de 110 persones migrants, que s’han trobat amb situació de desempar arran de la situació actual».

Pel que fa a la modificació del procediment d’urgència per a la concessió i pagament de prestacions econòmiques individualitzades que ha consisteix en la introducció d’apartat relatiu a la renovació automàtica de les ajudes, Sergi Campillo ha destacat que la demanda s’haurà de fer de manera telefònica o telemàtica per part de la persona interessada als professionals dels Centres Municipals de Serveis Socials (CMSS), i que es distingiran diversos tipus de sol·licitud entre persones que hagen tingut una ajuda anterior, i les que no n’han tingut i manifesten que tenen una situació de dificultat per cobrir les necessitats bàsiques contemplades.

D’altra banda, el vicealcalde ha donat compte de l’adjudicació, pel procediment d’emergència, del contracte de servici d’atenció social a l’alberg temporal La Petxina per import de 45.395,99 €. Este recurs s’habilitarà a la Residència del complex esportiu La Petxina, que actualment s’està utilitzant com a alberg temporal, en horari de 9:00 a 21:00 hores tots els dies de la setmana. El contracte que s’adjudica inclourà, entre altres prestacions, la recepció i valoracions inicials de persones que hagen de ser albergades, derivades de recursos municipals (CAI, CAT i SAUS), i el seguiment d’aquelles persones albergades amb patologies físiques, mentals i problemes d’addicció.

«La durada del contracte és des del 23 de març fins al 24 d’abril de 2020, podent prorrogar-se si perduren les circumstàncies excepcionals de l’Estat d’Alarma», ha afegit el vicealcalde que també ha donat compte de les contractacions d’emergència adjudicades per donar resposta a les necessitats socials derivades de l’estat d’alarma.

En este sentit, ha parlat de l’adjudicació del contracte de servici de 120 places d’allotjament i atenció per a persones sense llar a la Residència del Complex d’Alt Rendiment Esportiu La Petxina, per un període inicial de 2 mesos, amb servici d’allotjament en règim de pensió completa. «Este contracte també podrà prorrogar-se mentre dure l’alarma sanitària», ha manifestat.

Campillo també ha subratllat l’’adjudicació del contracte de servici d’allotjament i bugaderia fins a un màxim de 50 places a l’hostal «la Barraca» de València, per un període màxim inicial de 45 dies i per l’import 23,5 € per persona i dia. «En virtut d’este contracte, l’Hostal La Barraca acull les persones derivades pel SAUS i CAT en horari de 24 hores de dilluns a diumenge. Transcorregut el període màxim inicial es pot prorrogar per dies fins mentre dure l’alarma sanitària», ha explicat.

Per últim, el regidor ha explicat que l’Ajuntament, «que continua treballant al marge del coronavirus», ha acceptat una subvenció de la Diputació de València per import d’1.750.000 € per als exercicis 2019 a 2023, per sufragar la despesa per la prestació de servici interurbà de viatgers entre els municipis de Sedaví i València i els costos que puguen estar associats a l’aplicació del conveni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa