caixa popular

L'Ajuntament de València reconeix el genocidi armeni

L'Ajuntament de València reconeix el genocidi armeni
09/06/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui una moció en la qual reconeix el genocidi del poble armeni. L’any 1984, l’ONU i l’any 1987, el Parlament Europeu, van reconéixer els fets de la massacre armènia, qualificant-ho de crim contra la humanitat La moció, impulsada per la regidoria de Cooperació, dirigida per Berto Jaramillo, a més de sumar-se a aquest reconeixement oficial, també condemna els crims. L’Ajuntament de València dóna resposta a la petició plantejada per l’Associació Armènia Ararat, que ja ha aconseguit que més de 24 ciutats i un gran nombre de països reconeguen la massacre.

Enguany es compleix el 102 aniversari del Genocidi Armeni, considerat com el primer genocidi del segle XX. Entre els anys 1915 i 1921 van tindre lloc un conjunt de massacres i deportacions de la població armènia de l’actual territori de Turquia, especialment durant el règim dels Joves Turcs, en el qual van morir 1.500.000 ciutadans i ciutadanes armenis i altres 2.000.000 van haver d’abandonar les seues llars i escampar-se per tot el món, formant la gran Diàspora Armènia.

Les massacres es van caracteritzar per la seua brutalitat i la utilització de marxes forçades amb les deportacions en condicions extremes, que generalment portava a la mort a moltes de les persones deportades. Un extermini que l’advocat polonés Rafael Lemkin va qualificar de genocidi, utilitzant aquest terme per primera vegada en el vocabulari internacional.

Actualment l’Estat de Turquia nega l’existència del genocidi, que han reconegut països com l’Uruguai, l’Argentina, Bèlgica, el Canadà, Xile, Xipre, França, Grècia, Itàlia, el Líban, Lituània, Holanda, Polònia, Rússia, Eslovàquia, Suècia, Suïssa, el Vaticà, Veneçuela i Alemanya, així com 44 estats dels Estats Units. Cinc comunitats autònomes d’Espanya (el País Basc, Catalunya, Balears, Navarra i Aragó) i 24 ciutats (Mislata, Burjassot, Bétera, Xirivella, Manises, Silla, Aldaia, Alzira, Carcaixent, Elda, Alaquàs, Paiporta, Alacant, Torrent, Santa Coloma, Pinto, Santa Margarita, Sant Sebastià, Puente Genil, La Roda de Andalucía, Benalmádena, Mérida, Màlaga, Sabadell) també ho han fet.


menut palau

Més notícies

1 Comentari

  1. JoaquinCarrasco
    JoaquinCarrasco juny 10, 15:59

    Muy bien, ahora a nivel nacional

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 12 =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats