25n
25N
25N

L’Ajuntament de València prepara una exposició sobre Blasco Ibáñez en la sala de mostres municipal

“Blasco Ibáñez, a pen that conquered a world” coincidirà amb el centenari del gran homenatge que li va dedicar València en maig de 1921

L’Ajuntament de València prepara una exposició sobre Blasco Ibáñez  en la sala de mostres municipal
03/04/2021 -

La sala de mostres municipal acollirà pròximament una exposició sobre la figura de Vicente Blasco Ibáñez coincidint amb l’aniversari de l’homenatge que li va retre l’Ajuntament de València el mes de maig de 1921. L’exposició, comissariada per Emilio Sales Dasí i Tono Herrero, porta per nom “Blasco Ibáñez, a pen that conquered a world”, el títol d’un reportatge sobre la figura de l’escriptor que va publicar una revista nord-americana en 1921.

La mostra repassarà la trajectòria personal i professional d’un valencià polifacètic que va despuntar en àmbits tan diversos com la literatura, el periodisme, el cine o la política, entre d’altres. En l’exposició s’hi podrà veure material audiovisual, fotografies, pintures, publicacions i correspondència de l’escriptor, a més de les distincions que va obtenir al llarg de la seua vida, com la medalla de la Legió d’Honor.

El mes de maig de 1921, l’Ajuntament de València va retre un gran homenatge a la figura de Blasco coincidint amb el seu èxit als Estats Units. L’aleshores alcalde de la ciutat, Ricardo Samper, va voler subratllar la projecció internacional del novel·lista i la difusió que la ciutat de València, la seua cultura, les seues tradicions i els seus costums, va aconseguir gràcies a ell.

La mostra que realitzarà l’Ajuntament de València cent anys després d’aquell primer homenatge incidirà en la importància de Blasco Ibáñez en l’imaginari col·lectiu de la ciutat i en la modernitat i intuïció que va mostrar en totes les seues facetes professionals.

L’exposició porta per nom “Blasco Ibáñez, a pen that conquered a world” (Blasco Ibáñez, una ploma que va conquerir un món), el títol d’un reportatge que una revista nord-americana li va dedicar al novel·lista valencià en 1921.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 14 =