25n
25N
25N

Ajuntament de València activa un pla especial per a atendre persones sense sostre

Ajuntament de València activa un pla especial per a atendre persones sense sostre
16/03/2020 -

L’Ajuntament de València ha decidit activar un Pla Especial per a atendre les persones sense sostre arran de la crisi del coronavirus i de l’estat d’alarma decretat per aquesta situació, segons ha informat en un comunicat el consistori, que ha precisat que aquest dispositiu s’aplicarà també per a pal·liar les conseqüències que la DANA anunciada per a les pròximes hores puga tindre en aquesta població.

La regidora de Serveis Socials en la capital valenciana, Isabel Lozano, ha assenyalat que l’Ajuntament activarà a partir d’aquest dilluns aquest pla, “amb mesures per a atendre les persones sense sostre de la ciutat en el marc de l’estat d’alarma i de la DANA prevista per als pròxims dies”.

El pla preveu pel que respecta a l’allotjament l’habilitació de Diversos recursos amb la finalitat d’ampliar les places disponibles En primer lloc, es posa a la disposició de les persones sense llar la residència esportiva del complex esportiu i cultural de la Petxina, que té capacitat per a 84 usuaris en habitacions climatitzades amb lavabo, bany i televisió.

Així mateix, per a completar l’increment d’allotjaments, l’Ajuntament llogarà 44 places més en l’hostal La Barraca, que ofereix habitacions senzilles amb bany privat i equipades amb calefacció i televisió. Aquest establiment està situat al costat del parc del Passeig de Neptú, en la Malva-rosa.

A més, s’elaboraran kits d’alimentació diària per a les persones sense sostre allotjades en els nous recursos d’allotjament i també per a les que continuen en situació de carrer. El consistori ha destacat que si s’incrementara la demanda de places d’allotjament, la Regidoria de Serveis Socials contractaria més habitacions en altres hostals de la ciutat.

Igualment, l’administració local ha subratllat que aquestes places se sumen a les que ja existeixen en diferents albergs per a persones sense sostre a València i ha assenyalat que “la gestió d’aquests recursos se centralitza en el Centre d’Atenció a les Persones sense sostre (CAST), en estreta coordinació amb el Centre d’Atenció a la Immigració (CAI), el Servei d’Atenció a les Urgències Socials (SAUS) i les entitats socials que treballen amb el col·lectiu de persones sense llar”.

OBERTURA DE POLIESPORTIUS

D’altra banda, l’Ajuntament ha indicat que per a atendre les persones que són al carrer s’ha decidit també obrir tres poliesportius municipals perquè puguen anar al servei, endreçar-se i fer ús de les dutxes i, d’aquesta manera, “satisfer les necessitats de neteja i higiene” que tinguen. Aquestes instal·lacions són els poliesportius del Carmen, Benicalap i Cabanyal. El consistori ha assegurat que en aquests casos hi haurà “un control d’accés i personal de seguretat”.

En els poliesportius es facilitarà un kit de productes d’higiene personal que constarà de tovallola, gel i xampú, xancletes, raspalle dents i de cabell, entre altres estris, ha agregat l’administració municipal, que ha exposat que inicialment s’han previst 500 kits més mil tovalloles extra. A més, ha apuntat que s’incrementa el contracte del SAUS perquè realitze atencions durant les 24 hores del dia, i no sols a la nit, a partir d’aquest dimarts, 17 de març, i durant 15 dies que podran ser prorrogables.

HABITATGE PRECARI

Per què respecta a les famílies del Cens d’Habitatge Precari (infrahabitatge), L’Ajuntament ha comentat que davant la situació que es viu per la crisi del coronavirus, “l’equip que presta habitualment el servei de suport i intervenció integral està realitzant un contacte diari amb les famílies per a garantir la cobertura de qualsevol necessitat bàsica, informació i orientació amb relació a la crisi sanitària i les mesures preventives a adoptar, així com garantir l’assistència mèdica necessària”.

A més, el consistori ha acordat realitzar un contracte per a poder oferir un menú diari als 1.500 xiquets i xiquetes amb beca menjador municipal concedida. Les famílies podran recollir-ho en el seu Centre Municipal de Serveis Socials.

Isabel Lozano ha manifestat que “aquest dispositiu està pensat per a donar resposta a totes les persones en situació de sense sostre de la ciutat” i ha afirmat que “s’ha dissenyat com a alternativa al centre d’emergències socials del carrer de Santa Cruz de Tenerife, ja que s’ha considerat que és millor no obrir-lo per a evitar concentrar a molta gent sota un mateix espai”.

En tot cas, l’edil ha precisat que “aquest dispositiu especial està obert a realitzar qualsevol canvi o increment segons les necessitats de cada moment, perquè cap persona es quede sense atendre en aquesta situació excepcional en la qual ens trobem a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus i a les pluges dels pròxims dies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 8 =

caixaontinyent
paterna