25n
25N
25N

L'Ajuntament de València es farà càrrec del 62,5% del pressupost dels monuments

D’aquesta manera, l’Ajuntament destinarà, en principi, un total de 4,6 milions d’euros per a les comissions falleres

L'Ajuntament de València es farà càrrec del 62,5% del pressupost dels monuments
13/03/2020 -

Després de l’ajornament de les falles, molts són els sectors econòmics afectats per aquesta decisió que veuran minvats els seus recursos econòmics així com els ingressos que tenien previstos rebre per l’arribada del turisme a la ciutat en plena celebració fallera.

D’aquesta manera, floristes, pirotècnies, músics i fins i tot empreses de carpes es troben enmig d’un mar de dubtes que a poc a poc intenten solucionar des del mateix consistori de la ciutat de València, des del qual s’ha creat un “gabinet de crisi” integrat per l’alcalde Joan Ribó, la vicealcaldessa Sandra Gómez, a més dels tinents d’alcaldia, el coordinador d’alcaldia i fins i tot se sumaran els responsables del Centre de Coordinació Operativa d’àmbit local (CECOPAL), els responsables de Bombers i Policia Local així com el cap de servei de medicina laboral. “Si és necessari estendrem aquest gabinet a qualsevol altre regidor o cap de servei que puga tractar algun tema en concret”, ha afirmat l’alcalde de València Joan Ribó.

Per altra banda, la regidora d’Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, ha destacat la creació del Pla d’Estímul Activa València “amb el qual anem a ajudar a pimes i autònoms”. Mitjançant aquest pla, es reorientarà la partida pressupostària de més d’1 milió d’euros que anava destinada a la creació d’empreses per ajuda i suport “amb liquiditat per a aquelles xicotetes i mitjanes empreses així com els autònoms“, segons la regidora Bernabé. De la mateixa manera, la regidora Pilar Bernabé ha afirmat que “el fons de cooperació municipal que està dotat en 2 milions d’euros anirà destinat a la reactivació econòmica“.

Per a totes aquelles empreses i autònoms que necessiten ajuda, l’Ajuntament de València ha posat a disposició de tots l‘oficina telemàtica d’assessorament per a poder accedir a les ajudes del mateix ajuntament o fins i tot de la Generalitat i del Govern estatal.

Seguint aquesta línia, l’alcalde de València, Joan Ribó ha recalcat l’avançament del cobrament del 25% que a partir del pròxim dilluns ja podran demanar les comissions falleres, aquest pagament s’ofereix anualment per part del consistori per cobrir despeses del monument faller però enguany s’ha decidit avançar aquest cobrament per pal·liar la situació que ha provocat la COVID-19. Per altra part i com a mesura extraordinària, l’ajuntament ha aprovat la destinació d’una altra partida pressupostària amb la qual, l’Ajuntament pagarà fins al 62,5 % del pressupost dels monuments així com el pagament per als proveïdors de les diferents comissions falleres com floristes, músics, etc.

Després d’anunciar totes aquestes mesures per pal·liar la situació sanitària, Ribó ha volgut deixar clar que des de l’Ajuntament de València, i ell particularment com a alcalde, “es farà estrictament tot allò que manen les autoritats sanitàries”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + quinze =