25n
25N
25N

L'Ajuntament de València millora els terminis de concessió de llicències d'obra

L'Ajuntament de València millora els terminis de concessió de llicències d'obra
17/08/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat la millora dels terminis de concessió de llicències a la ciutat de València. “S’estan concedint llicències en 6 mesos, un termini menor als 9 mesos que es tardava a assignar tècnic per a començar a veure l’expedient en 2015” ha assegurat Gómez.

En el primer semestre de 2020, el servici de llicències urbanístiques ha donat un total de 300 llicències d’obres que no són de nova planta, a més de 48 llicències de nova planta. “El termini d’assignació de tècnic per a la supervisió dels expedients era una de les assignatures pendents que va deixar l’anterior govern, que suposava un llast en els terminis de concessió”.

“L’augment de la plantilla, que quasi ha triplicat el nombre d’arquitectes del servici en els últims 5 anys, juntament amb altres mesures adoptades ha permés que hui dia s’estiguen concedint llicències en 6 mesos, un termini molt inferior als 9 mesos que es tardava en 2015 a assignar tècnic per a començar a revisar la documentació”, segons ha explicat Gómez. “S’han concedit llicències en el primer semestre de 2020 sol·licitades en el mateix any, una cosa impensable abans de 2015” ha comentat l’edil.

Una altra raó que llastra els terminis de concessió és el nombre d’esmenes que es requereixen en els expedients per contenir documentació incompleta o incorrecta. Alguns expedients arriben a acumular fins a 9 requeriments d’esmena. “Aquests terminis, no imputables a l’Ajuntament, també es veuran molt reduïts, ja que ha entrat en vigor el nou decret que regula el funcionament de les ECUVs, a les quals es podrà recórrer de manera voluntària i que ajudaran a reduir els terminis en entregar la documentació completa i correcta a la primera”.

Segons afirma Gómez, “amb totes aquestes mesures el nostre govern està complint amb el seu compromís d’agilitar els terminis de concessions de llicències d’obra i desembossar una situació que s’anava prolongant des de fa molts anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =