25n
25N
25N

L’Ajuntament de València llança un telèfon per a resoldre dubtes de persones llogateres i propietàries en època de coronavirus: 900 929 010

La regidoria de Vivenda posa en funcionament des de hui este telèfon de dilluns a divendres de 9 a 14 hores

L’Ajuntament de València llança un telèfon per a resoldre dubtes de persones llogateres i propietàries en època de coronavirus: 900 929 010
09/04/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat hui en la roda de premsa posterior a la Comissió de Seguiment de la Crisi del Coronavirus esta iniciativa que des de hui mateix ja està en funcionament. Este servici telefònic d’atenció, impulsat per la regidoria de Vivenda de l’Ajuntament, “proporciona assessorament, mediació i intermediació per a persones, famílies o unitats de convivència que es puguen vore afectades per situacions de risc residencial que puguen derivar en execucions hipotecàries o de lloguer, així com proporcionar informació de les mesures adoptades per les diferents administracions en esta matèria per la crisi sanitària del coronavirus”.

El telèfon és el 900 929 010 i ja està atenent de forma ininterrompuda en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Així, Joan Ribó ha explicat que “este servici municipal està a disposició de tota la ciutadania, ja siguen propietaris o llogaters i, a més de canalitzar els oferiments de pisos per cedir o per establir un lloguer assequible, farà atenció i assessorament jurídic per a qualsevol persona, que, com a conseqüència de la crisi sanitària s’haja vist afectada econòmicament i es puga vore afectada per situacions de risc residencial”.

Per la seua banda, tal i com expressa la regidora de Vivenda, Isabel Lozano, “el servici municipal també ajuda en la preparació de documentació i informes necessaris que requerisquen les persones afectades i donarà informació de les mesures adoptades per les diferents administracions per la crisi sanitària de la COVID-19, com el Decret aprovat pel govern sobre una moratòria especial per als casos en què l’impagament derive directament de la crisi sanitària. Així des d’este telèfon explicaran en què consisteix el Decret, qui es pot acollir, com es demana i quina documentació s’ha d’aportar”.

En la mateixa línia, també s’informarà, a tots aquells que ho demanen, sobre les mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic aprovades pel govern per mitigar les conseqüències de la crisi sanitària sobre les persones que viuen en règim de lloguer, com l’ajornament dels desnonaments, la pròrroga obligatòria dels contractes de lloguer, la moratòria dels pagaments de les rendes de lloguer i les ajudes directes per al pagament del lloguer.

“Des de l’Ajuntament de València hem vist que molta gent que viu en règim de lloguer té molts dubtes sobre com sol•licitar determinades ajudes aprovades a causa de la crisi sanitària, o no sap fins a quin punt situacions particulars estan contemplades per la llei general d’arrendaments urbans o no. A més, també estem veient que hi ha propietaris d’apartaments turístics que estan interessats en poder posar a disposició els seus habitatges per a un lloguer assequible donat que actualment tenen estes vivendes buides. De vehicular i gestionar tot açò s’encarregarà des de hui este nou servici municipal d’atenció telefònica”, ha indicat Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 3 =