25n
25N
25N

L'Ajuntament llança una campanya de sensibilització que posa en valor a València com una ciutat “intercultural, generosa i integradora”

Maite Ibáñez: “València és model de diversitat, integració i convivència entre cultures”

L'Ajuntament llança una campanya de sensibilització que posa en valor a València com una ciutat “intercultural, generosa i integradora”
23/07/2020 -

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha presentat este matí en roda de premsa la campanya de sensibilització #Terretaredonistes ‘Ara més que mai, per una València intercultural’, amb la qual l’Ajuntament de València persegueix segons Ibáñez “visibilitzar les situacions de generositat i altruisme sorgides durant el confinament, posant en valor el paper de tota la població valenciana independentment del seu origen ètnic, nacionalitat o religió”. La campanya, que ha estat realitzada per ‘Cat and Curious’ i gravada en La Mutant, demostra que “València és model de diversitat, integració i convivència entre cultures”.

El consistori valencià, a través de la regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, ha impulsat esta campanya de sensibilització l’objectiu de la qual és segons Ibáñez “defensar una ciutat intercultural i la convivència de totes les persones, ara més que mai, i potenciar el sentiment d’unió generat durant la crisi, on l’important ha estat el treball i l’ajuda de persona a persona, sense importar altres matisos”. “València és model de diversitat, integració i convivència entre cultures”, ha incidit Ibáñez, qui ha remarcat que “la pandèmia ha fet evident que totes les persones són vulnerables, que són iguals en l’essencial, en la manera de contagiar-se o d’emmalaltir, iguals en fragilitat i a la por, independentment d’on visquen o d’on hagen nascut”.

“És una campanya molt potent i sobretot molt necessària. Després de les setmanes de pandèmia que hem superat li donàvem voltes a la necessitat de fer esta campanya des del punt de vista de la convivència per a superar qualsevol bretxa contaminada que haguera sorgit entorn xenofòbia, racisme, persones més vulnerables. Volíem valorar el sentit solidari que ha suposat estes setmanes de confinament”, ha explicat Ibáñez.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració ha manifestat que “la pandèmia ha mostrat que els sectors més vulnerables són els que més sofreixen les situacions d’emergència”. En este sentit, ha assenyalat que “la crisi sanitària ha posat en valor a les persones que ajuden a altres sense esperar res a canvi, veïns i veïnes de València d’orígens diferents que han fet tot el que era a la seua mà per a ajudar als altres”. No obstant això, l’edil ha lamentat que “totes estes situacions han coexistit amb algunes actituds xenòfobes a tot el món, per exemple, contra els asiàtics, als quals alguns han responsabilitzat de la pandèmia del coronavirus. Resulta paradoxal que, a diferència del virus, que no discrimina segons raça, origen tècnic o nacionalitat, els prejudicis i estigmes associats a la seua propagació sí ho hagen fet”.

Terrarredonistes

CONCEPTE DE LA CAMPANYA

Pel que fa a la campanya, la part creativa de la qual ha estat realitzada per ‘Cat and Curious’, es difon a través d’un vídeo; la pàgina web www.terretaredonistes.com; així com cartelleria i diferents missatges i imatges en xarxes socials que també s’estendran gràcies a los autobusos. Pel que respecta al lema, Ibáñez ha explicat que “hem pres com a base la idea i el concepte de terraplanisme, l’hem portat al nostre microcosmos de la terreta, pensant en com veu la terreta la gent que té un punt de vista obsolet o limitat, i hem creat el concepte terretaplanistes”.

“Es dóna el cas que durant el confinament tots ens hem vist obligats a ser una mica ‘terretaplanistes’, ja que hem hagut de veure la realitat des d’un sol punt de vista – el nostre – ; en només dues dimensions – a través de pantalles -; i d’un món tancat – ja que tots estàvem confinats –“, ha prosseguit Ibáñez. És per això que “la campanya ha volgut contraposar el punt de vista ‘terretaplanista’, que preferix una terreta tancada al món, així com veure la terreta a través de les pantalles, amb el punt de vista ‘terretaredonista’, que vol una terreta oberta al món, generosa i intercultural, on tots i totes comptem per igual”, ha comentat Ibáñez. “Mitjançant l’ús de la paraula terreta s’ha volgut potenciar, des d’un enfocament local, el sentiment de pertinença a València però des d’un punt de vista inclusiu, reforçant la idea que tots som un”, ha conclòs.

Per la seua part, el director creatiu de la campanya, David Marín, ha assenyalat que “quan vam fer la campanya encara estàvem confinats, no hi havia seguretat d’on ens anàvem a dirigir, per la qual cosa la idea era que quan passara tot això la gent no s’oblidara de les problemàtiques dels més desfavorits, fent en este cas recalcant la part de migració”. “Parlem d’una visió global que pot ser estranya i per què no proposar la nostra pròpia visió global que sigamés enriquidora. Per què parlar d’una terra rodona, plana, si la terreta és el nsotre propi planeta, el nostre propi món. Volíem fer veure que la terreta és transversal, rodona, que no hi ha nord ni sud. Ha d’haver-hi una col·laboració global que de fet l’estem veient, i este és el retrat una mica teatral que volíem oferir. Esperem que la gent compartisca este moviment”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 5 =

CCCC
torrent