25n
25N
25N

L’Ajuntament de València llança la campanya ‘BibliONteques, seguim connectats amb tu’ per fomentar la lectura durant el confinament

La regidora Maite Ibáñez destaca que estos espais culturals “han obert els murs de les sales de préstec o lectura per arribar a totes les cases”

L’Ajuntament de València llança la campanya ‘BibliONteques, seguim connectats amb tu’ per fomentar la lectura durant el confinament
28/04/2020 -

Des que va començar la crisi sanitària, les biblioteques municipals de València han reorientat els seus servicis de préstec i activitats presencials cap a les plataformes en línia per seguir portant la cultura a casa. Així, amb la campanya ‘BibliONteques, seguim connectats amb tu’, la Regidoria d’Acció Cultural ha activat el préstec de llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio per a totes les persones, inclús les que no tenen carnet de biblioteca pública, ha donat a conèixer els audiollibres, ha traslladat la programació de contacontes a les xarxes socials i publica vídeos de sessions de lectura de poesia, animació lectora i recomanacions de llibres.

“Des del començament del confinament hem seguit treballant perquè les biblioteques municipals continuen prestant els seus servicis a tota la ciutadania”, ha afirmat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha explicat que “amb esta campanya volem visibilitzar que les biblioteques seguixen actives i connectades, que han obert els murs de les sales de préstec o lectura per arribar a totes les nostres cases”. Amb el lema ‘BibliONteques, seguim connectats amb tu’, la campanya ressalta que, tot i que estos espais culturals estan tancats, continuen en mode ‘on’.

La primera mesura posada en marxa va ser activar el servici de préstec de llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio també per a les persones que no disposen del carnet de biblioteca pública. D’altra banda, a més de donar a conéixer el recurs dels audiollibres, la programació habitual de contacontes s’ha traslladat a les xarxes socials per amenitzar el confinament als més xicotets de la casa, també amb vídeos de sessions de lectura de poesia, animació lectora i recomanacions de llibres.

La responsable d’Acció Cultural ha destacat que les biblioteques són “un servici públic que, fins i tot en estos moments d’emergència sanitària, estan demostrant la capacitat d’adaptació”. L’edil ha afegit que seguixen promovent activitats per “fomentar l’hàbit de la lectura i amenitzar el dia a dia a l’interior de les nostres cases, entre la població de totes les edats, i donant resposta a través de suports diversos”. Iniciatives com el préstec de llibres electrònics fins i tot a les persones sense carnet de biblioteca han tingut una gran acollida, tenint en compte l’elevat nombre de sol·licituds tramitades.

Les biblioteques són centres de coneixement que s’han modernitzat i que formen part de l’oferta cultural de la ciutat, també en estos moments. “Esperem que esta campanya servisca per visibilitzar els recursos i activitats que estan oferint les nostres biblioteques, així com per animar que tota la població gaudisca dels llibres, que sempre són una gran companyia, però estos dies encara més”, ha manifestar Maite Ibáñez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + sis =

museo prehistoria
museo prehistoria