25n
25N
25N

L'Ajuntament inverteix prop de 200.000 euros en formació laboral a 451 persones en risc d'exclusió

L'Ajuntament inverteix prop de 200.000 euros en formació laboral a 451 persones en risc d'exclusió
18/01/2020 -

L’Ajuntament de València ha invertit 197.181,39 euros en quinze tallers d’habilitats i competències bàsiques que s’han desenvolupat aquests últims mesos per als 451 alumnes en risc d’exclusió social que participen en el Programa Municipal d’Inserció Laboral.

La regidora de Serveis Socials i Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha fet lliurament, durant diversos dies, als alumnes i alumnes del programa d’inserció sociolaboral de l’Ajuntament de València dels diplomes dels diferents cursos i tallers. Lozano ha assenyalat en un comunicat del consistori que “aquest ajuntament inverteix molts recursos, tant personals com econòmics, en matèria d’inserció”.

Lozano ha indicat que “es tracta d’un programa que va iniciar l’actual govern progressista de la ciutat de València” i ha afegit que no és l’únic, ja que l’Ajuntament té actius convenis amb huit importants empreses de la ciutat per a la inserció laboral de persones desocupades i en situació de vulnerabilitat de la ciutat de València, entre elles Leroy Merlin, Hospital QuirónNorautoFive GuysClece o Eulen.

L’oferta d’enguany ha estat composta per tallers com: “Cuina casolana i rebosteria”, “Corresponsabilitat en la llar”, “Reforç de castellà”, “Cuida’t”, “Apodera’t”, “Activitats auxiliars en jardineria”, “Fes-te amb València”, “Informatitza’t”, “Manicura i decoració d’ungles”, “Arranjaments de peces i complements”, “Reciclatge, reparacions i transformació de la llar” o “Cura i atenció a persones majors”.

Amb la realització dels tallers s’ha atés 451 alumnes proposats pel personal tècnic dels centres municipals de serveis socials, tenint en compte que van dirigits a persones en risc o situació d’exclusió social, que estiguen parades i per a les quals es valore com a necessària i oportuna la formació prevista en el taller.

Per a estimular l’assistència efectiva al taller s’ha becat a cada participant amb huit euros diaris quan la sessió siga de tres hores i amb deu quan siga de quatre. Amb aquests tallers, segons ha explicat la regidora Lozano, “es milloren les habilitats personals dels participants en les activitats de la vida quotidiana, i a més s’apoderen i s’avança en l’autonomia i independència tant personal com de la unitat familiar de les persones ateses”.

“Les competències bàsiques són clau en l’itinerari d’inserció social i laboral en un primer terme, per a avançar posteriorment cap a objectius relatius a la integració més gran social i comunitària i d’inserció en el mercat de treball”, assenyala Lozano.

Finalment, la regidora destaca que “l’oferta formativa de cada any s’ajusta a les necessitats detectades en les persones seleccionades i derivades des dels Centres Municipals de Serveis Socials, a partir de la valoració dels professionals, perquè tractem que siguen vertaders itineraris personalitats d’inserció social i laboral”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − huit =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent