25n
25N
25N

L'ajuntament de València incrementa en prop de 14 milions d’euros els recursos destinats a lluitar contra la Covid-19

Ramón Vilar: “L’Ajuntament garantix el pagament als proveïdors amb la major rapidesa possible”

L'ajuntament de València incrementa en prop de 14 milions d’euros els recursos destinats a lluitar contra la Covid-19
28/04/2020 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha donat compte de l’aprovació en la Comissió d’Hisenda, de la setena i la huitena modificació de crèdit, destinades a actuacions per pal·liar els efectes negatius de la crisi de la COVID-19 en l’àmbit social i econòmic. Estos 5’23 milions d’euros, 2’63 milions d’euros corresponents a la setena modificació de crèdit i 2’6 milions d’euros de la huitena, ascendixen la xifra total de crèdits extraordinaris i suplements amb motiu de la pandèmia a quasi 14 milions d’euros.

Vilar ha precisat que en relació amb la setena modificació de crèdit, “destaquen 800.000 euros per a la convocatòria d’una línia d’ajudes al comerç de proximitat, així com a mercats”. A més, ha continuat el regidor, “de recursos propis de la Regidoria d’Ocupació i Emprenedoria es destinen 600.000 euros més per a la convocatòria destinada a mitigar les conseqüències en els autònoms i les pimes de la nostra ciutat”. Respecte a la convocatòria d’ajudes Re-Activa València, Ramón Vilar ha volgut ressaltar que “no es tracta d’un tancament de recursos en esta línia, ja que no descartem incrementar-la una vegada s’haja tancat el termini d’admissió de sol·licituds”.

Així mateix, Vilar ha donat compte de la huitena modificació de crèdits per un import de 2’6 milions d’euros, destinats íntegrament a l’atenció social a les persones més vulnerables davant de la pandèmia de la COVID-19. En paraules del regidor d’Hisenda, “aconseguim ja els 5’3 milions d’euros, complementant l’anterior modificació de crèdits”. Vilar ha recordat que “esta última modificació s’ha realitzat amb càrrec al 20 % del superàvit que el decret d’emergència permet avançar en gasto social”.

Ramón Vilar ha ressaltat que l’Ajuntament de València ha destinat fins al moment un total 13.600.000 euros en modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit, destinats a actuacions per pal·liar els efectes negatius de la crisi de la COVID-19 a València.

Pagament a proveïdors

D’altra banda, el regidor d’Hisenda ha destacat que “l’Ajuntament garantix el pagament als proveïdors amb la major rapidesa possible, perquè els nostres proveïdors puguen comptar amb liquiditat per fer front a les obligacions empresarials”. Així, ha assenyalat, “des del 15 de març (dia en què va començar l’Estat d’Alarma) fins al dia de hui, dimarts 28 d’abril de 2020, els pagaments efectuats ascendixen a 107.230.000 euros”.

En esta línia, Vilar ha destacat “els 46.000.000 euros a proveïdors, 3.165.000 euros transferits a organismes autònoms perquè facen front a les obligacions de pagament, 9.000.000 euros a l’EMT, així com 36.000.000 euros dedicats al pagament de nòmines i Seguretat Social”.

Ramón Vilar ha assenyalat que “estem fent front als pagaments sense detectar estrés de caixa, és a dir, paguem puntualment sense tensions de tresoreria”. D’altra banda, “la dràstica reducció de deute que hem efectuat en els últims anys ens permet acudir a qualsevol pòlissa de crèdit pont sense dificultats que fora necessari”.

El regidor d’Hisenda ha manifestat que “el gasto autoritzat sobre el conjunt de pressupost a data de hui (exclòs el capítol 1) és de 731.000.000 euros, la qual cosa suposa una autorització de gastos de 73’25 %”. Així, “corresponen als capítols 6 i 7 una autorització de 87.385.000 euros, la qual cosa suposa allò autoritzat d’inversions i transferències de capital de quasi el 50 % d’allò pressupostat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 3 =