25n
25N
25N

L'Ajuntament de València canviarà la il·luminació de la zona nord

Instal·larà més de 3.000 bombetes led amb l’objectiu de reduir la despesa de la il·luminació de la ciutat en la zona nord

L'Ajuntament de València canviarà la il·luminació de la zona nord
01/12/2017 -

L’Ajuntament de València ha posat en marxa un pla per a la millora de l’eficiència energètica en la il·luminació de la ciutat, concretament, en la zona nord. El pla pretén reemplaçar 3.223 bombetes per a reduir la contaminació lumínica en els carrers i la despesa pública que suposa. El cost total de la renovació ascendirà a 1,7 milions d’euros.

Amb aquesta actuació, el consistori pretén estalviar fins a 143.000 euros anuals. D’una banda es volen substituir 3.051 bombetes VSAP, amb una potència de fins a 400W, amb bombetes led de llum càlida, amb una potència de fins a 99W. D’altra banda, també s’instal·laran altres 172 bombetes no led que persegueixen el mateix propòsit d’eficiència.

Un dels grans avanços, a més de l’estalvi i la reducció de la contaminació, és que el led, tal com ha assegurat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, permet la telegestió, per la qual cosa l’empresa de manteniment serà coneixedora en directe de les fallades en la il·luminació per a poder solucionar-los com més prompte millor. En aquest sentit, Campillo ha recordat que hi ha una nova bústia electrònica en la pàgina web per a comunicar les incidències.

Els barris que es veuran afectats per aquest canvi seran Poblats Marítims, Camins al Grau, Algirós, Benimaclet, Rascanya, Benicalap, Campanar, Saïdia, Pla del Real, Poblats del Nord i Poblats de l’Oest. Per a la licitació, el pla preveu 5 lots i les empreses aspirants podran accedir com a màxim a dos d’ells, per a afavorir l’accés a la contractació a diverses companyies.

Així mateix, Campillo ha volgut destacar que el principal objectiu és substituir per complet els bàculs de carretera que, moltes vegades, “són inadequats per a la nostra ciutat”. Però, fins al moment, l’Ajuntament ha donat el primer pas canviant només les bombetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 9 =