25n
25N
25N

L’Ajuntament de València ja ha atorgat més d’un milió d’euros en ingressos bancaris directes a persones vulnerables

Isabel Lozano: “L’objectiu de l’Ajuntament de València en aquesta crisi sanitària és que ningú es quedi enrere”

L’Ajuntament de València ja ha atorgat més d’un milió d’euros en ingressos bancaris directes a persones vulnerables
20/04/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que l’Ajuntament de València ha concedit per “procediment ultraràpid” 2.314 ajudes d’emergència social amb un pressupost d’1.048.716 euros. Es tracta d’unes ajudes per cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació d’emergència social: alimentació, roba i productes farmacèutics, i es poden sol·licitar a través dels servicis socials de la ciutat de València.

La regidora Lozano ha dit que “l’Ajuntament ha invertit en esta crisi ja més d’un milió d’euros en ajuts de benestar social per a totes les necessitats que puga tindre una família en un moment puntual. Estes ajudes s’emmarquen dins de la nova ordenança reguladora de les prestacions econòmiques individualitzades d’emergència social que vam aprovar per primera vegada en l’Ajuntament de València el passat mes de gener”.

“Gràcies a tindre una nova ordenança en funcionament ara hem pogut fer front a la qüestió de l’emergència social de manera ràpida i diligent, podent ingressar una ajuda econòmica directament en el compte de les persones necessitades. Cal recordar que gràcies a esta ordenança s’han ampliat els conceptes pels quals es poden concedir les subvencions municipals d’emergència perquè estes no només cobreisquen les necessitats bàsiques dels adjudicataris dels ajuts sinó també faciliten la seua autonomia futura”, explica Lozano.

En tot cas, el procediment s’ha flexibilitzat durant estos dies, tenint en compte les circumstàncies especials en les que es trobem. Així, segons detalla la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, “estem ampliant encara més la bossa de famílies que es poden acollir a estes prestacions, rebaixant alguns dels criteris per a poder obtindre-la. A més, per a poder tramitar les ajudes en el menor temps possible estem fent una atenció via telefònica i a través de declaracions responsables que signa la persona beneficiària de l’ajuda”.

“L’objectiu de l’Ajuntament de València en esta crisi sanitària és que ningú es quede enrere. Totes les persones han de tindre els recursos necessaris per a poder fer front a les necessitats bàsiques que tots i totes tenim. Per això, estem desplegant com mai el major dispositiu dels servicis socials municipals en la ciutat de València, cobrint tots els fronts, per a no deixar a cap persona que ho necessite sense atendre”, ha dit Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − tres =

museo prehistoria
museo prehistoria