caixa popular

Ajuntament de València diu que "garantirà" l'actuació de Mongolia en la ciutat

La Rambleta

Ajuntament de València diu que "garantirà" l'actuació de Mongolia en la ciutat
30/11/2018 -

L’Ajuntament de València assegura que “garantirà” que l’espectacle ‘Mongolia sobre hielo’ –que s’havia de representar aquest cap de setmana en La Rambleta i que ha sigut cancel·lat després de rebre amenaces per part de grups d’extrema dreta– “es puga dur a terme en la ciutat”. El consistori afig que “prompte” anunciarà lloc i data.

Així figura en un missatge de Twitter fet públic per l’ajuntament valencià en resposta al comunicat emés aquest divendres per Rambleta on informava que s’ha vist “obligada a cancel·lar, per motius de seguretat, les dues funcions de l’espectacle ‘Mongolia sobre hielo’, previstes per als dies 1 i 2 de desembre, després dels contactes mantinguts en els últims dies tant amb la Policia Local com amb l’Ajuntament de València”.

“La crispació, els insults, les amenaces i la incitació a la violència que s’han exposat en les xarxes socials, així com les amenaces directes que han rebut els treballadors d’aquest centre, impedeixen, sota les actuals condicions, la celebració d’aquest espectacle”, han explicat.

Cal recordar que l’Ajuntament de València també va oferir un espai alternatiu per a representar ‘Nunca os olvidaremos’, en el qual participa Dani Mateo, després de cancel·lar el Teatre Olympia les funcions a causa, també, de les amenaces rebudes. En aquest cas, l’actuació s’ha fixat per al pròxim 9 de febrer en el Palau de la Música.

Per la seua banda, el director de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) –organisme depenent de la Conselleria de Cultura–, Abel Guarinos, ha mostrat aquest divendres el seu “suport” a Revista Mongolia i ha assegurat: “Si Mongolia vol una de les nostres sales, estan a la seua disposició”.

Així ho ha manifestat durant la roda de premsa de presentació dels espais adherits als beneficis de l’Abonament Cultural Valencià, en ser preguntat per la cancel·lació.

Guarinos ha mostrat “tot el suport” de l’IVC a poder “parlar amb la policia autonòmica perquè faça viable la llibertat d’expressió en els espais públics”, malgrat les “pressions” de “grups que no respecten la llibertat d’expressió”.

El director de l’IVC ha subratllat que no cal “tenir por en cap moment” perquè “les institucions i les forces de seguretat estan al costat de la Constitució i de la llibertat d’expressió”, ha indicat.

“NO ENS HEM D’ACOVARDIR”

“De la mateixa manera que vam dir que si Dani Mateo volia utilitzar una de les nostres sales, si Mongolia vol utilitzar una de les nostres sales estan a la seua disposició, per tal de veure que no ens hem d’acovardir davant pressions perquè no estan incorrent en cap delicte els qui es pugen a l’escenari”, ha remarcat.

Preguntat pel fet que la Rambleta al·legue “motius de seguretat”, Guarinos ha assenyalat que aquesta “mai està garantit”, “però hi ha casos més que evidents que les forces de seguretat garanteixen l’entrada i eixida i estada en un espai”.

En aquest sentit, ha assegurat que els efectius policials, davant l’organització de determinats esdeveniments “estan des del mateix matí revisant butaca per butaca”, “revisant la gent que entra” i acordonant amb suficients metres de distància en el carrer perquè qui vulga manifestar-se públicament puga, però que no bloquegen cap pas d’entrada i eixida”

Per tot això, ha manifestat que li “estranya molt que des de la Rambleta pensen que les mateixes forces locals” no garanteixen la seguretat. “No oblidem que la Rambleta, encara que de gestió privada, és un espai públic” i “tants espais públics com a privats estic convençut que les forces de seguretat ho posaran fàcil”, ha insistit. Al seu judici, no ha d’haver-hi “excusa per a tancar una sala pel contingut més irònic o crític que puga tenir un espectacle”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 9 =