25n
25N
25N

L'Ajuntament escolta els col·lectius i destina 160.000 euros a l'assistència de víctimes per violència de gènere

Aquest programa surt pels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i acull dones, fills i filles i familiars afectats per aquesta xacra

L'Ajuntament escolta els col·lectius i destina 160.000 euros a l'assistència de víctimes per violència de gènere
24/04/2019 -

L’Ajuntament de València destinarà finalment els fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere en un programa que treballe l’atenció psicològica de les víctimes: dones, fills i filles i familiars. Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha escoltat diversos moviments feministes en una reunió convocada aquest matí i ha decidit atendre la seua demanda.

En un primer moment, el consistori havia previst un programa per a evitar que els agressors amb condemna tornaren a agredir a les seues exparelles o parelles amb la intervenció de psicoterapeutes. En concret, plantejava que aquests maltractadors pogueren participar voluntàriament, així com homes derivats des de servicis socials, salut, educació o d’entitats privades. Lozano, en aquest sentit, va explicar: “no hi ha manera més directa de prevenir la violència que treballant directament amb qui la genera”.

La regidoria preveu que arribe a 861 persones

Malgrat això, en conéixer la notícia, moviments com Mujeres Separadas y Divorciadas de la Comunitat Valenciana van situar-se en contra i es van posar en “alerta” per considerar que és essencial que aquests programes es destinen a les dones i no als homes maltractadors, segons ha explicat aquest matí d’advocada Herminia Hoyos als mitjans de comunicació.

Arrepleguem la demanda per part del moviment feminista que s’expressava en aquest sentit. Creiem que serà un programa molt profitós i que ajudarà i ampliarà la capacitat d’atenció i de recuperació de les dones víctimes de violència a la nostra ciutat”, ha dit la regidora.

Així, el programa d’atenció psicològica tindrà un pressupost de 160.030 euros i una durada de dos anys (amb opció a pròrroga dos anys més) i dividirà la partida per a les dones, d’una banda, i per a fills, filles i familiars, d’altra. Les actuacions individuals seran per a les dones i es centraran en aspectes com la intervenció psicològica amb perspectiva de gènere, però també hi haurà col·lectives. Tal com indica el consistori, la regidoria preveu que es duguen a terme 861 atencions individuals més 95 sessions anuals dels grups de suport.

El Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere dóna partides als ajuntaments perquè puguen administrar els fons en programes que formen part de les mesures que comporta, com és aquest cas.

Sandra Gómez: “els progressistes han d’avançar enfront la dreta”

L’anunci d’aquesta rectificació per part de l’Ajuntament ha eixit en un comunicat a les 11:30 hores del matí, hora en què els mitjans es concentraven en la seu dels socialistes valencians. El partit liderat per la primera tinent d’Alcaldessa, Sandra Gómez, havia organitzat un acte per a mostrar el seu rebuig a la primera opció plantejada per la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

“Per a mi és una decepció molt profunda. La dreta vol combatre les dones i no vull que els partits progressistes facen aquestes errades que suposen donar un pas enrere”, ha valorat. En aquest sentit, assegura que cal assumir “sense matisos” les reivindicacions dels col·lectius i associacions feministes. “Quan els partits i les dones ens unim, avancem i guanyem tots”, ha afegit.

Hoyos també ha acompanyat la socialista i ha destacat que la finalitat del pacte “és que els diners es destine a les víctimes i no als maltractadors”. Separadas y Divorciadas de la Comunitat Valenciana i altres moviments a favor del feminisme havien convocat una concentració demà, però tal com ha explicat la representant, en cas de rectificació no creu que continue endavant.

Així mateix, Ana Botella Gómez, l’actual secretària d’Estat de Seguretat, ha incidit en què “entén la postura d’aquestes reivindicacions” i que es continuarà treballant en la reinserció d’aquests homes amb altres programes, ja que considera que no han de ser el destí principal d’aquests fons.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

museo prehistoria