25n
25N
25N

L'Ajuntament aposta per buscar de manera "conjunta" una "data especial" per a cremar la 'Meditadora'

L'Ajuntament aposta per buscar de manera "conjunta" una "data especial" per a cremar la 'Meditadora'
25/05/2020 -

L’Ajuntament de València aposta per buscar de manera “conjunta” una “data especial” per a cremar la ‘Meditadora’, la part de la seua falla de 2020 que es va salvar de les flames després de l’ajornament i posterior suspensió de les festes josefines pel coronavirus.

Així ho han indicat aquest dilluns el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, que d’aquesta manera no s’ha mostrat partidari que aquesta peça es plante de nou en 2021. L’edil s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa telemàtica que ha oferit per a presentar l’últim Infobaròmetre fet pel consistori, preguntat per la proposta de l’equip creatiu de la falla municipal d’aquest any de recuperar la ‘Meditadora’ en les festes del pròxim any.

La part superior de la falla municipal de 2020, la ‘Meditadora’ a la qual en declarar-se la pandèmia de la Covid-19 se li va col·locar una màscara, és l’únic element d’aquest monument que es va salvar de la ‘cremà’ alternativa d’aquesta proposta que es va dur a terme després de l’ajornament de les Falles per la crisi sanitària.

La falla, el lema de la qual era ‘Açò també passarà’, ha sigut obra dels artistes fallers Manolo Martín, José Ramón Espuig i del dissenyador Escif. L’equip creatiu Lluentor i Sabor d’Escif es va fer ressò aquest diumenge d’una petició ciutadana en la plataforma Change.org que demana que la ‘Meditadora’ s’acabe de construir i torne a plantar-se en les pròximes Falles després d’haver quedat finalment suspeses les de 2020 per la Covid-19.

Galiana ha explicat que la mateixa vesprada que es va anunciar la suspensió definitiva d’aquestes festes, el 13 de maig passat, va parlar amb els artistes de la falla de l’Ajuntament 2020 i que els va traslladar la “idea” del consistori de buscar una “data especial” per a cremar la part del monument que queda.

“Jo vaig parlar amb ells la mateixa vesprada que van quedar suspeses les Falles fins a març de 2021 i els vaig comentar la idea de l’Ajuntament de cremar-la en una data especial que ja es veurà entre tots”, ha exposat el responsable municipal, que ha apuntat que aquesta podria ser “quan s’anuncie la vacuna” contra la Covid-19 o una altra, una “data que es considere de manera conjunta”.

Carlos Galiana ha assenyalat després d’això que mentre es decideix aquesta qüestió, s’ha de seguir amb el procés per a triar la falla del consistori de 2021, també per a ajudar a “al moviment econòmic del sector” dels artistes fallers. “També per això hem convocat els concursos per a les dues falles –municipals– de 2021”, la gran i la infantil, ha ressaltat en aquest sentit.

MATEIX PROJECTE

Preguntat per si els artistes del monument de l’Ajuntament d’enguany podrien presentar-se al concurs per a l’any vinent amb el mateix projecte que va ser triat per a 2020, el titular de Cultura Festiva no s’ha mostrat a favor d’aquesta possibilitat encara que ha dit que si es donara el cas, el jurat corresponent decidiria.

“Entenc que no s’ha de presentar dues vegades el mateix projecte. Entenc que no ha de ser el mateix projecte. Si volen presentar-se amb un altre, poden. Però el jurat decidirà si creu que aqueix projecte és vàlid”, ha manifestat sobre que siga el mateix, al mateix temps que ha apuntat que ell forma part d’aqueix jurat “amb veu però sense vot”.

Carlos Galiana ha comentat que els artistes de la falla infantil de 2020 han anunciat que tornaran a presentar-se al concurs per a l’elecció del monument infantil del pròxim any i ha subratllat el dret a fer-lo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna