25n
25N
25N

L'Ajuntament estudia ordenar el cessament d'activitat de Convent Carmen

L'Ajuntament estudia ordenar el cessament d'activitat de Convent Carmen
03/03/2020 -

L’Ajuntament de València estudia la possibilitat d’ordenar el cessament d’activitat de Convent Carmen, pel fet que s’entén que en aquest espai s’està realitzant una activitat de restauració i hostaleria per a la qual no té permís, ja que la seua llicència només permet les activitats socioculturals.

Els tècnics municipals i el secretari del consistori consideren cessar l’activitat del recinte a través d’una resolució després de constatar que l’ús predominant que es realitza en l’espai és l’hostaler, segons ha avançat la Cadena Ser. Fonts municipals han asseverat a Europa Press que, encara que la resolució no està signada, es tindrà en compte el criteri dels tècnics i es durà a terme arribat el cas.

Les mateixes fonts apunten que aquesta activitat de restauració i hostaleria no està permesa en trobar-se en la zona acústicament saturada (ZAS) del barri del Carmen, amb una restricció per a la implantació de noves activitats.

Afigen que la declaració responsable d’obertura del recinte es troba extingida des del 6 de gener de 2019 i que l’aforament previst en la zona exterior, on es desenvolupa l’activitat de restauració, duplica el corresponent a l’interior, per la qual cosa cap que no es tracte d’una activitat subsidiària.

D’altra banda, l’empresa ha emés una recusació contra el cap de secció urbanística zona sud del servei d’activitat, a la qual s’ha resolt que no s’aprecia la concurrència de la causa. Així i tot, des de la corporació municipal afirmen que “per a no deixar lloc a dubtes, no es consideraran en la resolució els seus informes”.

L’Ajuntament de València, seguirà, en tot cas, “estrictament, allò que marquen els informes tècnics i del secretari”, puntualitzen.

“ARBITRARIETAT ADMINISTRATIVA”

Arran d’aquestes informacions, els promotors de Convent Carmen han convocat per a aquest dimecres una roda de premsa en la qual, segons avancen, abordaran les conseqüències d’un hipotètic tancament i la, al seu judici, “arbitrarietat administrativa” de l’Ajuntament.

Cal recordar que el mes de setembre passat l’associació Amics del Carme va sol·licitar a l’administració local el “cessament immediat” de l’activitat del local Convent Carmen com a “pas previ a una demanda per inactivitat en el compliment de les ordenances municipals”.

L’entitat al·legava raons “singularment greus” per a fonamentar la seua petició de cessament com “no haver protegit el valor patrimonial de l’antic convent de San José, i no haver evitat les obres que han transformat el jardí en un restaurant a l’aire lliure” o “no aplicar la normativa sobre contaminació acústica que prohibeix nous locals i no protegir la salut i el dret al descans dels veïns”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + divuit =