25n
25N
25N

L'Ajuntament inicia tasques per a eliminar les barreres normatives en el desenvolupament d'energia fotovoltaica

L'Ajuntament inicia tasques per a eliminar les barreres normatives en el desenvolupament d'energia fotovoltaica
07/05/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transició Energètica i Emergència Climàtica, ha iniciat els treballs per a eliminar les barreres normatives en el desenvolupament de l’energia fotovoltaica, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així, ha destacat que aquesta administració local “ha fet un pas més per a poder eliminar les barreres normatives que dificulten el desenvolupament de l’energia plenament renovable fotovoltaica”.

El regidor de Transició Energètica i Emergència Climàtica, Alejandro Ramon, ha explicat que ja s’ha traslladat la consulta pertinent a tots els serveis municipals implicats per a fer-ho possible i ha valorat “els avantatges que tindrà l’aposta per l’energia fotovoltaica” en la capital valenciana.

“Hem proposat una revisió normativa que donarà resposta a la preocupació que moltes famílies interessades a realitzar aqueixa aposta per la transició energètica que defensem des del govern municipal ens han traslladat per les barreres normatives que el dificulten”, ha exposat l’edil.

En aquest sentit, Alejandro Ramon ha afirmat que l’objectiu de la iniciativa municipal és “simplificar els tràmits en l’àmbit regulador per a afavorir l’expansió de l’autoconsum, sobretot, en aquelles instal·lacions domèstiques inferiors a 10 kW”.

En el vessant tributari, el regidor ha reiterat la voluntat del govern local d’incentivar les instal·lacions de producció fotovoltaica amb bonificacions tributàries en els impostos de béns immobles (IBI) i sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). “Aquestes bonificacions també afavoriran preferentment aquelles propietats amb un valor cadastral menor”, ha apuntat.

TREBALL COORDINAT

El titular de Transició Energètica i Emergència Climàtica ha ressaltat que tots els serveis municipals involucrats en aquest àmbit “treballaran de manera coordinada per a actualitzar les ordenances, eliminar tràmits i agilitar així els procediments necessaris per a instal·lar sistemes de producció d’energia fotovoltaica, fent un pas ferm en l’adreça correcta, la que València ja ha començat cap a la transició energètica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 12 =