L'Ajuntament declara dol oficial a la ciutat de València amb motiu de la pandèmia

Diversos monuments urbans estaran sense il·luminació, s'ha penjat una pancarta del balcó de l'Ajuntament, i les banderes onejaran a mig pal

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

La Comissió Municipal de Seguiment de la pandèmia per COVID-19 ha aprovat aquest dimecres declarar des de hui dol oficial a la ciutat de València com a senyal de dolor per totes les persones afectades per la malaltia i per aquelles que, lamentablement, han mort. Per aquest motiu, determinats monuments de la ciutat estaran sense il·luminació, les banderes onejaran a mig pal, i del balcó principal d'Ajuntament penja ja una pancarta commemorativa.

Així ho ha anunciat l'alcalde de València, Joan Ribó, al final de la reunió de la Comissió, juntament amb els vicealcaldes, Sandra Gómez, i Sergi Campillo. «Aquesta pandèmia està sent especialment dura emocionalment per als ciutadans i les ciutadanes. A la terrible tragèdia de perdre a persones volgudes s'uneix la impossibilitat de plorar-les i acomiadar-les», ha lamentat l’alcalde. Per això, s'ha dirigit a tota la ciutadania per a manifestar-li «la profunda consternació de l’Ajuntament» i el compromís de «continuar treballant perquè aqueesta situació passe com més prompte millor. L’Ajuntament protegirà la ciutadania amb tots els mecanismes que tenim al nostre abast per a mitigar les conseqüències d'aquesta crisi sanitària».

Ribó ha tingut paraules de solidaritat, en nom del Govern de la ciutat, cap a les persones que han perdut familiars i amics en el context d'aquesta pandèmia: «Res pot pal·liar la pèrdua d'un ser estimat a conseqüència de la malaltia. A més, les circumstàncies fan difícil l'acompanyament de malalts o morts. Per això, l'Ajuntament de València se suma al seu dolor amb la declaració d'un dol continuat fins que superem aquesta crisi».

L'alcalde ha encomanat a la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, l’aplicació de les mesures que acompanyen aquesta declaració de dol, i que consisteixen en l'apagat de monuments, el simbolisme de les banderes i la col·locació d'una pancarta en la façana principal de l'edifici consistorial. En total, s'ha acordat apagar 56 monuments (20 de la zona nord i 36 de la zona sud); entre ells, escultures en les rotondes, esglésies, places, edificis públics i monuments. Entre els monuments que simbolitzaran amb el seu apagat el dol de la ciutat estan la Llotja de la Seda, l'església dels Sants Joans, les Torres de Quart, les Torres de Serrans, el Palau del Temple, el Palau de Justícia, la Catedral i el Micalet, el Palau del Marqués de Dos Aigües, les esglésies de Sant Martí i del Carme, el Museu de la Ciutat, la Porta de la Mar i la plaça de l'Ajuntament.

A més, s'hissaran a mig pal les banderes de la Casa Consistorial (dependències de la plaça de l'Ajuntament, del carrer Amadeu de Savoia i les alcaldies dels Pobles de València), La Llotja, les Torres de Quart i dels Serrans, la plaça de l'Armada Espanyola i alguns Organismes Autònoms Municipals, OAM, com el Palau de la Música o el Palau de Congressos. Així mateix, també en les reguardes de la Policia Local, parcs de Bombers i Parc Central.

REUNIÓ AMB L’ARQUEBISBE

Després de la reunió de la Comissió de Seguiment, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut una reunió via telefònica amb l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en la qual el primer edil ha abordat l'actual situació amb el representant eclesiàstic. Els dos han assenyalat la necessitat d'obrir vies de col·laboració per a poder disposar d'espais de l'església, si foren necessaris en qualsevol moment durant aquesta crisi.

Joan Ribó ha valorat de manera molt positiva la receptivitat de l'Arquebisbat i la seua voluntat de col·laboració en bé de tota la ciutadania de València.

Destacats