25n
25N
25N

Ajuntament de València i Creu Roja fan prop d'11.500 intervencions conjuntes d'ajuda davant el Covid

Ribó assegura que és moment “de conjuminar esforços entre l’administració i la societat civil per a protegir a les persones més vulnerables”

Ajuntament de València i Creu Roja fan prop d'11.500 intervencions conjuntes d'ajuda davant el Covid
07/04/2020 -

L’Ajuntament de València i Creu Roja han dut a terme prop d’11.500 intervencions conjuntes d’ajuda arran de la crisi sanitària generada pel coronavirus i amb la finalitat de pal·liar els seus efectes socials a la ciutat. Així, el consistori ha destacat, en un comunicat, que treballa conjuntament amb la citada organització humanitària per a fer front a la “crisi generada per la Covid-19 i mitjançant el Pla Respon de l’entitat”.

L’acció se centra en l’actualitat en suport en alimentació i productes d’higiene per a persones que viuen en assentaments i l’ajuda a domicili de les persones majors. L’administració local ha precisat que aquest dimarts s’ha fet “balanç d’actuacions a la ciutat des del passat 16 de març”, després de decretar-se l’estat d’alarma arran del coronavirus.

L’Ajuntament ha precisat que els seus serveis socials treballen conjuntament amb Creu Roja en intervencions d’emergència social per a adaptar-les i personalitzar les ajudes. Referent a això, ha assenyalat que en total i en coordinació amb la Regidoria de Serveis Socials s’han realitzat ja 11.446 intervencions amb persones en assentaments i amb persones usuàries de serveis socials del consistori.

Referent a això, ha detallat que des del 16 de març i diàriament, l’administració local entrega ajuda alimentària a 430 persones en situació d’extrema vulnerabilitat mitjançant el personal de Creu Roja i juntament amb Policia Local. Es tracta en la seua majoria de famílies que viuen en assentaments i a les quals se’ls entrega alimentació bàsica diàriament, juntament amb kits d’higiene personal i per a la llar i roba d’abrigar.

La labor de Creu Roja a la ciutat es completa amb l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, derivades per les diferents administracions públiques, ha agregat el consistori. En aquest sentit, ha apuntat que ja han realitzat prop de 2.900 intervencions telefòniques, online i en els punts d’atenció, i un total de 177 lliuraments d’ajudes bàsiques.

Durant les tres primeres setmanes d’aquest pla d’actuació, Creu Roja acumula 14.400 intervencions en la capital valenciana. Aquest és “un treball en plena coordinació amb les administracions públiques” i “destaca la labor conjunta amb l’Ajuntament de València per a arribar a les persones més vulnerables de la capital”, ha insistit aquesta institució.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha considerat “molt positiva” aquesta manera de treballar per a dur a terme les actuacions conjuntes que realitzen l’Ajuntament i Creu Roja. “Són moments durs per a tota la ciutadania però, especialment, per a les persones més vulnerables”, ha afirmat.

El primer edil ha agregat que “per això, cal redoblar esforços per a estar al costat dels nostres majors, de les persones en situació de dependència, de les famílies en una situació de precarietat i de les persones sense sostre”.

“ENCOMIABLE”

“És encomiable el treball de les regidories de Serveis Socials i Envelliment Actiu i Policia Local, així com de Creu Roja col·laborant braç a braç per a fer front a una crisi de la qual només podrem eixir des de la responsabilitat de les institucions i la solidaritat: donant-nos suport els uns en els altres com a societat”, ha subratllat Ribó.

Pel seu costat, la presidenta local de Creu Roja Espanyola a València, Nieves Dios, ha valorat la participació ciutadana. “Percebem un gran suport per part de la societat cap a la nostra labor. Estem rebent de forma continuada l’oferiment de persones per a qualsevol mena de servei en aquests moments tan difícils, un gest de generositat que procurem canalitzar cada dia”, ha manifestat.

Així mateix, ha exposat que “en aquests moments, està resultant clau la gran implicació i lliurament de l’equip humà, tant de personal voluntari com tècnic, per a portar avant el nostre treball amb els qui més ens necessiten”.

CISTELLES BÀSIQUES PER A MAJORS

L’Ajuntament de València ha reiterat que les persones majors constitueixen “un altre dels col·lectius més vulnerables enfront de la Covid-19” i ha afirmat que per això, la Regidoria d’Envelliment Actiu lliurament, a través del personal de Creu Roja, cistelles amb productes d’alimentació en els domicilis d’aquests veïns.

Aquestes cistelles bàsiques, que inclouen alimentació i productes bàsics d’higiene, “garanteixen les necessitats energètiques i nutricionals de les persones majors per a una setmana i permeten l’accés a alimentació variada i sana”, ha ressaltat el consistori.

Juntament amb els productes, Creu Roja inclou recomanacions nutricionals, propostes de menús i l’adaptació per a persones amb patologies cròniques o al·lèrgies. Aquest projecte, que es va posar en marxa el 31 de març, contempla el lliurament diari de 25 cistelles per a persones majors i es preveu aconseguir 775 lliuraments al mes.

La iniciativa està vinculada al servei de l’Ajuntament de València per a l’atenció de majors i es pot sol·licitar a través del 900 525 798, ha agregat l’administració local, que ha recordat que també es mantenen “serveis essencials” com la Teleassistència domiciliària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − huit =