25n
25N
25N

L’Ajuntament de València consolida la cultura municipal a les xarxes socials en un any i mig

Glòria Tello: “L’objectiu és democratitzar la cultura i facilitar-ne l’accés a tota la ciutadania a través de diferents canals i llenguatges”

L’Ajuntament de València consolida la cultura municipal a les xarxes socials en un any i mig
18/07/2020 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha fet balanç del funcionamnet de les xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter) i de la web de “Cultural València”: les finestres de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals a la ciutadania a través d’Internet. “Un any i mig després d’haver creat la marca “Cultural València” i haver llançat les xarxes socials i la web hem aconseguit generar una bona quantitat de contingut adaptat a cada canal i açò ens ha permés generar trànsit i visites amb dades molt positives”.

La gestió del contingut i estructura del web culturalvalencia.es es concep com un punt important en la dinamització del contingut cultural de València. El número d’usuaris actius durant el segon trimestre del 2020 ha sigut de 8.413 usuaris totals a la pàgina de Cultural València.

D’altra banda, la mitjana d’usuaris actius al dia és aproximadament de 130. La durada mitjana de sessió dels usuaris i usuàries en la pàgina web ha augmentat fins arribar als 3 minuts per sessió. A més, la mitjana de número de sessions per usuari és de 1,27 sessions, i el total de sessions realitzades durant els tres mesos ha estat de 10.714 sessions.

La pàgina principal del website és la pàgina amb més nombre de visites de públic. En segon lloc, la publicació més consultada ha estat sobre la iniciativa ‘Enigmes als museus’, amb 806 visites. Seguidament les categories més visitades han estat ‘Agenda’ i ‘Museus’.

Quasi la totalitat d’esta audiència és de procedència espanyola, ja que un 89,55% dels usuaris i usuàries que han accedit a la pàgina web ho han fet des del territori espanyol. Dins d’este, València és la ciutat amb major interacció en la pàgina, ja que el 47,73% dels usuaris procedeixen d’ací. Després, Estats Units és el segon país amb més visites al website, amb un 2,99%.

Durant els últims mesos, Twitter, a l’igual que la resta de xarxes socials, ha albergat el gruix de l’activitat cultural. A causa de l’estat d’alarma i la impossibilitat de dur a terme activitats d’esta índole de forma presencial, gran part del contingut dels museus municipals de València es va traslladar a estos espais.

“Al llarg d’estos mesos hem dedicat gran part dels recursos a la dinamització dels perfils digitals. Han sigut la via de comunicació principal amb el públic i això s’ha vist reflectit en les xifres registrades”, ha dit Tello.

Les accions dutes a terme consten de la creació i publicació de contingut específic i adaptat per a cada xarxa social, a partir de la informació oferta pels diferents responsables dels museus de València, així com pel contingut compartit d’altres institucions culturals que col·laboren amb “Cultural València”.

En Twitter s’ha produït un augment dels seguidors, superior al produït en el primer trimestre. En l’últim informe es va apuntar que s’havia obtingut 169 nous seguidors, mentre que des de llavors, s’han aconseguit 290 seguidors nous, el que significa que el públic ha augmentat un 31%.

Instagram continua sent la xarxa social amb un major increment de seguidors. Així mateix, el públic ha mostrat una gran participació amb el contingut. Durant estos mesos “Cultural València” ha aconseguit 442 nous seguidors, enfront dels 381 seguidors que va obtenir en el primer període. Estes xifres es tradueixen en un augment del 27%. Tots els dies han hagut nous seguidors en esta xarxa social, d’1 a 4 seguidors/dia.

Durant estos mesos, Facebook ha rebut gran part del contingut de les campanyes realitzades des #museusacasa, donades les seues capacitats, ja que s’ajustava millor a el tipus de contingut previst per a publicar. Per esta raó, la freqüència de publicació ha augmentat en este període i s’han fet de dos a quatre posts diaris. Esta xarxa ha incrementat el número de seguidors un 17%, amb 194 nous seguidors. De la mateixa manera, hi ha un total de 1.234 ‘M’agrada’ en l’últim mes de el període, sumant 188 ‘M’agrada’ més a la xifra registrada en l’anterior trimestre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =