25n
25N
25N

L’Ajuntament aconsegueix la primera inserció laboral d’un sense sostre després dels cursos impartits

La residència d’esportistes d’elit de la petxina ha atés 173 persones sense llar durant 80 dies de confinament

@isalozanovlc

L’Ajuntament aconsegueix la primera inserció laboral d’un sense sostre després dels cursos impartits
05/06/2020 -

Dilluns començarà a treballar com a netejador, a un hospital, una de les persones sense sostre que ha estat durant el confinament en la residència d’esportistes d’elit de la Petxina, segons ha anunciat hui la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, en explicar que «esta incorporació laboral es produeix després dels cursos i tallers formatius que la regidoria de Servicis Socials ha organitzat durant les últimes setmanes a les persones sense llar d’este recurs municipal».

«Estem vertaderament satisfets per tot el treball d’atenció que hem dut a terme amb les persones que han estat ateses en la residència d’esportistes d’elit de la Petxina. S’ha proporcionat el control i prevenció del contagi de la Covid-19 en la població resident a través d’un protocol sociosanitari i no s’ha produït cap cas de coronavirus en la població resident ni en els equips professionals que han intervingut», ha destacat Lozano.

Concretament, este recurs ha atés durant 80 dies a 173 persones sense sostre durant el confinament, el qual hui arriba al seu dia final. Durant este temps, l’Ajuntament ha realitzat entrevistes i atencions individualitzades a totes les persones sense llar. Se’ls ha obert expedient en Servicis Socials a totes aquelles que no havien acudit mai a un centre municipal. Amb les que ja tenien expedient, s’ha représ la intervenció per part dels seus tècnics en el seu centre.

«Per això han acudit al complex de Petxina treballadors socials de tots els Centres de Servicis Socials per a fer les valoracions i gestionar les prestacions. També se’ls ha facilitat a les persones que ho requerien el desplaçament a altres poblacions si desitjaven retornar o tenien ocupació o família en altres llocs», ha explicat Lozano.

Ara la residència d’esportistes d’elit de la Petxina podrà tornar al seu ús originari. Les persones que estaven en este recurs ja han sigut totes recol·locades en altres recursos municipals, com les places que paga l’Ajuntament a Casa Caridad o Sant Joan de Déu. També continua en actiu el convent de Torrent que l’Ajuntament va posar en marxa quan va començar l’estat d’alarma.

«També s’està treballant molt el tema de les prestacions econòmiques, de tramitació de Renda Valenciana d’Inclusió, perquè estes persones quan isquen dels recursos de confiament tinguen moltes més oportunitats i ferramentes per a començar una nova vida», ha afirmat Lozano. Concretament, l’Ajuntament ha tramitat 66 ajudes durant este temps de confinament en el complex de Petxina I.

L’Ajuntament de València ha impartit a un total de 59 sense sostre cursos sobre neteja de vidres i vitrificat de diferents superfícies, primers auxilis, manipulació d’aliments i classes de castellà; a més de derivar a altres tants sense sostre a cursos del programa de València Inserta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − quinze =