25n
25N
25N

L'Ajuntament de València concedeix noves ajudes directes amb el Pla Resistir

Entre els sectors beneficiats es troben el taxi, la cultura i l’educació

L'Ajuntament de València concedeix noves ajudes directes amb el Pla Resistir
21/05/2021 -

Els vicealcaldes de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez i Sergi Campillo, han comparegut aquest matí en una roda de premsa per a anunciar l’aprovat prèviament en la Junta de Govern Local. De totes les mesures anunciades, destaquen les noves edicions del Pla Resistir. Si bé ja es van dedicar al sector de l’hostaleria l’oci en el seu moment, ara ha arribat el torn per a sectors com el del taxi, la cultura, l’educació o el de les celebracions i cerimònies.

Aquestes ajudes estan enquadrades en diferents edicions del Pla Resistir, és a dir, en diferents fases de pagament. Pel que respecta al sector cultural i educatiu, hui s’ha aprovat el cinqué pagament d’ajudes amb una quantia que ascendeix als 21.600 euros, que fan un total d’1.072.600 euros des que començara aquest pla de subvencions al sector.

Quant al sector de les cerimònies i celebracions, s’ha aprovat en Junta de Govern Local el primer pagament de les ajudes: 151.800 euros d’un total de 4.536.000 euros previstos. A més, el sector del taxi també està inclòs amb un sisé pagament de 480.000 euros que afectarà més de 2.500 autònoms. “Anem tancant totes les edicions i la quantia pressupostària que s’està executant està quasi al 100%”, valora la vicealcaldessa.

Regularització finques del cabanyal

Un altre dels aspectes destacats en la roda de premsa ha sigut l’encomendació al Pla Cabanyal de la regularització i venda de 96 propietats de la platja. Això afecta propietats situades en una parcel·la de 250.000 metres quadrats en primera línia de platja del Cabanyal que no estan del tot regularitzades.

En els anys 90, es va cedir el sòl d’aquesta parcel·la a l’ajuntament, per la qual cosa passava a formar part d’aquest. No obstant això, el que hi ha en altures (dos pisos com a màxim) és propietat privada. “És un procés complex per al qual hem hagut de dur a terme negociacions específiques per als sòls de la propietat, teníem parcel·les que tenien escriptures de quatre propietaris. Ha sigut un problema administratiu”, ha admés la vicealcaldessa, davant un problema que ve des de lluny.

Després de diversos anys sense aconseguir res en ferm per a solucionar aquest conflicte, l’ajuntament pretén ara solucionar una situació que “no és adequada ni per a l’ajuntament ni per als propietaris”, afirma Campillo. La inversió prevista ronda els 87.000 euros i el termini per a dur a terme aquesta regularització és de 8 mesos.

Segons han explicat els representants municipals, a l’ajuntament ha aprovat prendre cartes en l’assumpte per a “donar una major agilitat a la regularització”. Tal com ha explicat Campillo, “totes les parcel·les que porten ja pendent de vendre contemplen que han de regularitzar-se com a propietat privada per a les famílies que viuen ací i el que fa aquest acord és per a instar a complir la compravenda”.

Altres assumptes aprovats

Quant a altres assumptes aprovats en Junta de Govern Local, cal destacar l’expropiació d’una parcel·la situada al carrer de la lessa, un espai de 28.000 metres quadrats. “Hui fem un pas important en el Poble de Benimàmet amb l’expropiació d’un solar que permetrà completar la vora del Parc Lineal i urbanitzar aquest tram de l’Avinguda de la Estació, que fins ara no disposa de vorera en aquest punt”, ha valorat Gómez.

També s’ha aprovat la convocatòria d’ajudes al lloguer en el que resta de 2021. “Aquest pla està dedicat a la reforma del lloguer d’habitatges perquè isquen al mercat a un preu assequible. S’invertirà 1,2 milions d’euros per a mobilitzar habitatge buit des de fa més d’un any, subvencionant la reforma del pis sempre que el propietari es comprometa a deixar el preu en un màxim de 600 euros al mes durant 4 anys”, ha destacat Campillo.

El regidor d’Ecologia Urbana i Transició Ecològica, Sergi Campillo, ha anunciat la formalització d’un conveni de col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València. “Després d’adquirir una parcel·la en El Palmar, vam veure que hi havia un espai dedicat al cultiu d’arròs. Pel que, ara volem fer que aquest espai siga útil per a programar activitats divulgatives i de promoció sobre aquest cultiu i de la seua importància per a l’albufera”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =