25n
25N
25N

L’Ajuntament busca artistes, galeristes i professionals d’antiguitats per a comprar les seues obres fins el 20 de setembre

Glòria Tello anuncia que es destinaran 120.000 euros a ampliar la col·lecció pública d’art en un procés “inaudit” a València ciutat

L’Ajuntament busca artistes, galeristes i professionals d’antiguitats per a comprar les seues obres fins el 20 de setembre
09/09/2020 -

L’Ajuntament de València té oberta fins al pròxim 20 de setembre una convocatòria per a la compra d’obres d’art tant als artistes i les galeries de la ciutat, com als professionals d’antiguitats. Ho ha anunciat hui la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, qui ha explicat que “la partida que destinarem a esta compra pública d’obres artístiques serà de 120.000 euros”. A més, ha destacat, “és la primera vegada que s’impulsa una iniciativa d’estes característiques des del consistori”.

Tal com ha indicat la regidora Glòria Tello, “esta acció és una de les mesures que tenim en marxa des de la regidoria per pal·liar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus en el món de l’art. A més, amb esta iniciativa, la ciutat té l’oportunitat d’ampliar la seua col·lecció de pintura i escultura per al gaudi de tota la ciutadania”.

Les peces que comprarà l’Ajuntament seran seleccionades per criteris artístics per part de tècnics de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de València i per representants de l’Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló.

L’objecte d’esta crida és seleccionar obres d’art per a incrementar les col·leccions municipals. L’Ajuntament invertirà fins a un màxim de 90.000 euros, reservant-se el dret a no esgotar este pressupost en cas que la selecció d’obres quede totalment o parcialment deserta.

Pot presentar-se a la crida qualsevol artista o galerista nacional o internacional, de manera individual o col·lectiva, sempre que l’artista haja nascut o siga resident a la ciutat de València en el moment d’oferir les obres d’art.

Pel que fa a les galeries, les que no tinguen la seu fiscal a la ciutat de València només podran presentar obres d’artistes nascuts o residents a la ciutat de València. Les galeries de la ciutat de València no estan sotmeses a esta limitació.

Mentre que en el cas de grups d’artistes, haurà d’acreditar-se que almenys un ha nascut o resideix a la ciutat de València en el moment d’oferir les obres d’art.

Els 30.000 euros restants per a completar el pack dels 120.000 euros està destinat a la compra d’obres d’art, objectes artístics o antiguitats per a incrementar les col·leccions municipals. Podrà presentar-se a la crida qualsevol antiquari amb establiment obert a la ciutat de València.

En este cas es busca obres d’art, objectes artístics o antiguitats de qualsevol classe. L’Ajuntament de València es reserva el dret a no admetre aquelles peces que s’aparten de la línia de les col·leccions municipals existents, de les quals donen bon compte les exposicions dels museus municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =