25n
25N
25N

L'Ajuntament de València adverteix que demà començarà a sancionar a qui no complisca les normes

Aaron Cano: “Demà es procedirà a les sancions, la pedagogia acaba hui a les 21 hores de la nit”

ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS

L'Ajuntament de València adverteix que demà començarà a sancionar a qui no complisca les normes
26/04/2020 -

Els xiquets han eixit de les seues cases aquest diumenge per primera vegada en sis setmanes de confinament i han passejat pels parcs de València, reoberts per a l’ocasió, entre anomenades a la prudència i la responsabilitat de les autoritats perquè no hi haja una reculada en la situació de la pandèmia de coronavirus.

El primer diumenge d’eixides per als xiquets menors de 14 anys ha coincidit amb temperatures càlides i un clima assolellat, que ha animat als xicotets a eixir de casa per primera vegada en setmanes. Però han de fer-ho complint les normes del Ministeri de Sanitat per a evitar la propagació del coronavirus: es permet un passeig al dia d’una hora, en un radi d’un quilòmetre del seu domicili, amb un adult que convisca amb ells i hauran de mantindre una distància interpersonal amb tercers d’almenys dos metres.

El regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Aaron Cano, ha explicat que aquest diumenge “no s’anava a aplicar cap sanció”, sinó que era el dia per a “explicar a la gent els motius pels quals un pot ser sancionat”.

“Demà es procedirà a les sancions, la pedagogia acaba hui a les 21 hores de la nit”, ha advertit l’edil, que ha avançat a més que si en els pròxims dies es vera que la situació als parcs i jardins de la ciutat “no és la convenient per a l’estat en el qual ens trobàrem” el consistori estudiaria “la possibilitat de tancar parcs i jardins de la ciutat”.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha compartit un vídeo en xarxes socials en el qual s’aprecia, als jardins de l’antic llit del Túria, com un grup d’uns sis xiquets juga a la pilota i diverses persones no respecten la distància social. Aquest tipus de vídeos ha circulat al llarg d’aquest diumenge a través de xarxes socials i missatgeria instantània. “Advertiment: el que no funcione es farà marxa enrere”, ha assenyalat Sandra Gómez.

“VÍDEOS QUE PREOCUPEN EN UNA ZONA MOLT CONCRETA”

El regidor de Parcs i Jardins i també vicealcalde, Sergi Campillo, ha afirmat que “en general les imatges” que ha rebut el consistori indiquen que “s’estan complint aquest distanciament social”, però ha remarcat que s’han “rebut vídeos que preocupen d’una zona molt concreta del jardí del Túria”, amb “molta gent acumulant-se i grups de xiquets jugant entre ells quan està totalment prohibit”.

L’Ajuntament, segons ha explicat, ha estat avaluant com ha sigut la utilització dels jardins per a veure les “decisions adequades en els pròxims dies”. Ha avisat que la decisió d’obrir els jardins és “reversible”. “La immensa majoria són oberts”, ha reconegut, però es poden tancar els de Vivers o el Túria.

TRASLLADARAN LA INFORMACIÓ A LES AUTORITATS

L’alcalde de València, Joan Ribó, també s’ha pronunciat sobre aquest tema en xarxes socials. Ha indicat que al final del dia l’Ajuntament avaluarà “el grau de compliment o incompliment, en quines zones i franges horàries”, una informació que traslladarà a “les autoritats competents perquè ho tinguen en compte i puguen prendre les decisions oportunes”.

Ribó ha valorat que en general “hi ha hagut un grau de compliment acceptable en molts barris, però també hi ha hagut incompliments en algunes places i en algun tram del riu concret”. “També proposarem les mesures que caldria prendre per a evitar una relaxació de la seguretat i procurar el màxim benestar de les famílies en aquestes circumstàncies”, ha afegit.

“SI NO HI HA RESPONSABILITAT, HI HAURÀ RECULADA”

No sols els responsables municipals han fet advertiments sobre el transcurs de la jornada als jardins de la ciutat. La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha compartit a través de les seues xarxes socials un vídeo en el qual s’aprecia també com en el llit del riu algunes persones no respecten les distàncies de separació. “Si no hi ha responsabilitat hi haurà reculada”, ha advertit.

També el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat que “alguns vídeos són mals exemples” sobre el comportament que ha d’adoptar-se en les eixides dels xicotets.

Puig valora que la “societat ha sigut molt responsable fins ara” i demana que en els passejos amb menors no “baixem la guàrdia”, encara que considera que aqueixos “mals exemples” són l'”excepció”. Demana “màxima prudència”, perquè “així tots eixirem més prompte i assegurances”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + sis =