25n
25N
25N

L’Ajuntament de València assumix els tractaments odontològics de les persones en situació de vulnerabilitat

Les persones usuàries dels Centres Municipals de Servicis Socials podran acudir fins a quatre entitats diferents per fer-se els tractaments

Arxiu

L’Ajuntament de València assumix els tractaments odontològics de les persones en situació de vulnerabilitat
19/07/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que l’Ajuntament assumirà el cost d’una sèrie de tractaments odontològics de les persones usuàries dels Centres Municipals dels Servicis Socials en situació de vulnerabilitat que no puguen fer front al pagament dels tractaments. De moment, ja s’ha aprovat un conveni amb l’ONG “SOS Odontología” i, pròximament, s’aprovaran amb la Universitat Catòlica de València, Odontòlegs Solidaris i Vericat (empresa d’odontologia immediata).

“Des de l’Ajuntament de València treballem per facilitar l’atenció professional necessària a aquells col·lectius vulnerables econòmicament i socialment que necessiten ajuda per mantindre la seua qualitat de vida i, concretament en este cas, en donar resposta odontològica a aquells col·lectius que no tenen mitjans econòmics o que per les seues característiques i situació social, no poden accedir al servici ordinari o habitual”, ha detallat la regidora Isabel Lozano. Estes intervencions estan incloses en les ajudes d’emergència que presta el consistori valencià a través de la seua xarxa de CMSS.

Així, el conveni signat amb “SOS Odontología”, amb clínica dental en el barri de Torrefiel, estipula una sèrie de tractaments molt variats que assumirà l’Ajuntament de València en el cas que, després d’estudiar el particular de la persona usuària dels CMSS, elabore un informe positiu. Així, hi ha des d’una visita diagnòstica per la que el consistori abonarà un import màxim de 15 euros, fins a ortodòncies en menors que estiguen justificades per ser els problemes dentals un problema per a la parla o l’alimentació, en la qual l’Ajuntament de València pagarà un màxim de 1.800 euros.

Endodòncies, obturacions, reconstruccions, compostures fixes o complexes, pròtesis, fèrules de descàrrega, mantenidor d’espai, esquelètics o la realització ponts són altres de les intervencions contemplades en el conveni. La idea és que en les pròximes setmanes la regidoria de Servicis Socials concrete nous convenis amb la Universitat Catòlica de València, “Odontòlegs Solidaris” i Vericat per a que les persones usuàries dels CMSS tinguen més clíniques per a acudir i l’atenció es faça amb menys temps d’espera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 9 =

torrent