25n
25N
25N

L'Ajuntament aprova per unanimitat la compareixença de Ribó en ple per a tractar el frau en l'EMT

L'Ajuntament aprova per unanimitat la compareixença de Ribó en ple per a tractar el frau en l'EMT
17/10/2019 -

L’Ajuntament de València ha acordat aquest dijous per unanimitat –en el ple extraordinari sobre l’Empresa Municipal de Transports (EMT) celebrat després de detectar-se un frau de quatre milions d’euros en aquesta companyia pública– que l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, comparega en la pròxima sessió plenària del consistori, l’ordinària del mes d’octubre, per a donar compte del succeït en la citada entitat.

“Demanen la meua compareixença i ací estic”, ha indicat Ribó en el ple d’aquest dijous, una sessió extraordinària que va sol·licitar inicialment el grup municipal del PP després de conéixer-se el frau en l’EMT i que va ser després subscrita pels altres dos partits de l’oposició municipal, Cs i Vox. Malgrat manifestar la seua disposició a parlar d’aquest assumpte, el primer edil ha precisat que no és aquesta jornada en la qual ha de donar explicacions sinó en l’ordinària de final de mes.

“Hui s’aprova la compareixença per a la pròxima i votarem que sí. No m’han demanat la compareixença hui sinó en el pròxim ple ordinari. Aqueixa és la realitat”, ha insistit. No obstant això, Joan Ribó s’ha referit al frau detectat en l’EMT i ha reafirma la seua “confiança plena” en el president de la companyia, el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, i el gerent, Josep Enric García. Ha dit que “des del primer moment” han actuat amb “transparència” i li han fet arribar “tota la informació de què disposaven”.

Així mateix, l’alcalde ha assegurat que la “transparència” per a abordar el frau en l’Empresa Municipal de Transports es constata en la decisió de crear, “de manera immediata”, una comissió de treball per a investigar el succeït en el si de l’entitat i del seu consell d’administració, l’òrgan en el qual en primer lloc es prenen “decisions en una empresa pública o privada”.

Ribó ha agregat que, “segons tots els indicis”, el frau “es correspon amb mala praxi d’una persona” vinculada a l’empresa –en al·lusió a l’empleada acomiadada, la cap d’administració– i “no a una qüestió procedimental”.

Mentre Ribó intervenia des de la bancada reservada al govern, el vicealcalde Sergi Campillo ha presidit el ple.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 18 =