25n
25N
25N

L'Ajuntament de València aprova un pla d'inspecció de terrasses per a garantir el compliment de les normes de seguretat

Campillo: “Hi haurà una vigilància especial en les zones de major afluència de la ciutat, que solen ser les zones acústicament saturades”

L'Ajuntament de València aprova un pla d'inspecció de terrasses per a garantir el compliment de les normes de seguretat
05/06/2020 -

El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha anunciat hui en roda de premsa l’aprovació per part de la Junta de Govern Local de la moció impulsada per la regidoria d’Espai Públic, encapçalada per Lucía Beamud, per a la creació d’un Pla d’Inspecció de terrasses amb motiu de la seua ampliació a causa de la COVID-19. Un pla que durà a terme el servici d’inspecció municipal conjuntament amb la Policia Local i que s’estendrà fins a la fi de la fase 3 de la desescalada amb la fi segons Campillo de “garantir el compliment de les normes de seguretat de les terrasses, sobretot en les zones de major afluència de la ciutat de València en les quals hi haurà una vigilància especial“.

Campillo ha explicat que el personal adscrit al servici d’inspecció municipal “procedirà a la comprovació que es respecta el 50% de l’ocupació, o en cas d’ampliació temporal per la COVID-19, que no se supera el 75% d’ocupació i que es manté la separació mínima de dos metres entre taules”. El dispositiu de l’Ajuntament de València posarà especial atenció segons ha puntualitzat Campillo en “les zones de major afluència de la ciutat, que solen ser les acústicament saturades” com els barris del Carmen i Russafa, la plaça Xúquer, la plaça del Cedre, la plaça d’Hondures o el Passeig Marítim, entre altres.

El vicealcalde ha recordat que “en esta fase de desescalada es permet de nou ocupar les terrasses però amb restriccions, i es va arribar a un acord en una taula de diàleg entre veïns i la Federació d’Hostaleria per a permetre l’ampliació de les terrasses per a intentar pal·liar en la mesura que siga possible la reducció de l’ocupació sobre terrasses actuals”. Un acord que ha posat en valor perquè “es va fer per un consens total” ja que “hem de compaginar el dret al descans i també de poder passejar dels veïns, així com que existisca la separació física de dos metres. No es podia fer l’ampliació de les terrasses de qualsevol manera”.

Així mateix, Campillo ha destacat que “durant este període de la COVID-19 s’ha fet un esforç importantíssim per resoldre al més prompte possible les noves peticions de terrasses, de fet en este període s’han donat 156 noves terrasses a la ciutat”. Pel que fa a les sol·licituds d’ampliació, que l’Ajuntament de València ha rebut un total de 460, s’han resolt 150, que és el 33%. “El compromís de la regidora d’Espai Públic és que al llarg de la setmana que ve el 100% de les sol·licituds de les terrasses s’atenguen”.

CONTRACTACIÓ EXECUCIÓ OBRES MURALLA ISLÀMICA

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern Local ha aprovat contractar l’execució de les obres d’excavació, restauració i posada en valor de la Muralla Islàmica de València (tram plaça de l’Àngel). Campillo ha recordat que “fa molt poques setmanes anunciarem que s’havia aprovat el projecte de rehabilitació del tram i, hui, aprovem iniciar la licitació d’esta obra amb inversió de 3.440.661 milions d’euros que permetrà posar en valor este tram de la Muralla Islàmica, la torre de la plaça de l’Àngel, una de les unitats del pla de la muralla del segle XI del Carme, pendent des de 2006”.

El vicealcalde ha reafirmat el “compromís que tenia est govern de rehabilitar esta part del barri del Carme, una de les més degradades, i recuperar així una part de la nostra història com és la Muralla Islàmica”. A més, ha anunciat que a partir de la setmana vinent s’iniciarà el procés de licitació en el Portal de Contractació de l’Ajuntament de València.

RETIRADA TRENCADÍS PALAU DE LA MÚSICA

Així mateix, s’ha donat llum verda al Projecte i Pla de Seguretat i Salut per a la retirada del trecandís del Palau de la Música i tornar al projecte original de l’edifici i “posar-lo en valor” ja que “des de fa uns mesos comencarem a tenir problemes de despreniments”. Per això, la Junta de Govern Local ha decidit que “com l’obra es va fer en 2009 i l’adjudicatària en eixe moment, ROVER ALCISA SA, tenia 10 anys de garantia”, siguen ells els qui duguen a terme la retirada del mateix sense cap cost per a les arques del consistori. Campillo ha avançat que dilluns que ve 8 de juny s’iniciaran les obres per a retirar el trencadís, que duraran aproximadament set setmanes, i que estaran supervisades pel servici municipal d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics.

CELEBRACIÓ BODES CIVILS PALAU MONFORTE

El vicealcalde ha comunicat en últim lloc que la Junta de Govern Local ha aprovat, a través d’una moció d’alcaldia, reprendre la celebració de les bodes civils al Palau de Monforte a partir del divendres 12 de juny. “Esta crisi ha provocat una aturada de moltes activitats i molts somnis de moltes persones, entre elles moltes parelles que tenien programades les seues bodes amb la il·lusió que això comporta”, ha indicat Campillo, qui ha explicat que “hi haurà un sistema de cita prèvia per als tràmits que així ho requereixen”.

El nombre màxim d’assistents a la cerimònia serà de 10 persones, excloses les persones contraents, els testimonis, el regidor o la regidora que celebre la cerimònia i el personal administratiu de la Secretaria. “Hi haurà unes mesures importants d’higiene i prevenció per a les persones que assistisquen”, ha avançat Campillo, qui ha remarcat que “encara que puga semblar un tema menor, per a la vida de les persones és un tema molt important i per això era obligació de l’Ajuntament recuperar este servici el més ràpid possible.”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 13 =