25n
25N
25N

L'Ajuntament de València aplicará nous criteris de perspectiva de gènere en els pressupostos de 2021

Beamud: “aquells països que presenten major índex d’igualtat són els que major índex de competitivitat tenen”

L'Ajuntament de València aplicará nous criteris de perspectiva de gènere en els pressupostos de 2021
16/07/2020 -

La regidora d‘Igualtat de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha dit que l’Ajuntament aplicarà en onze servicis un enfocament de gènere en els seus persupostos, el que significa que es vetlarà perquè els diners municipals que s’invertisquen des d’estos departaments no amplien la bretxa de desigualtat entre els gèneres. De manera que incloguen l’impacte de gènere en les seues partides per aconseguir “la igualtat real i complir els compromisos del govern municipal en esta matèria d’una manera efectiva”.

Beamud ha destacat que esta iniciativa s’aprova demà en la Junta de Govern Local a través d’una moció i que mostra la voluntat política de l’equip de govern municipal és “inequívoca” en relació a la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les àrees de gestió, i el pressupost municipal és “l’eina fonamental per fer efectives les prioritats polítiques i incidir en la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i altres col·lectius”.

A més, ha manifestat que “aquells països que presenten major índex d’igualtat són els que major índex de competitivitat tenen, com reflecteixen els informes del Fòrum Econòmic Mundial”. Beamud, a més, ha recordat que l’Ajuntament “va començar en l’any 2017 a treballar esta qüestió, i es van organitzar cursos de formació en bones pràctiques en les polítiques públiques i pressupostos amb perspectiva de gènere, en col·laboració amb la Universitat de València”.

“Introduït el concepte en els nivells superiors, ara cal concretar la seua posada en marxa en l’elaboració dels pressupostos per a l’any 2021 i, per això, els servicis d’Acció Cultural, Benestar Social i Integració, Cooperació al Desenvolupament i Migracions, Drogodependències, Educació, Envelliment Actiu, Formació i Ocupació, Igualtat i Polítiques LGTBI, Joventut, Mobilitat Sostenible i Vivenda vetlaran i justificaran que cap de les seues partides pressupostàries incremente les desigualtats entre homes i dones”, ha concretat Beamud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

CCCC
activem alfafar