25n
25N
25N

L'Ajuntament de València reobri els cementeris municipals i flexibilitza l'assistència a funerals

L'Ajuntament de València reobri els cementeris municipals i flexibilitza l'assistència a funerals
18/05/2020 -

L’Ajuntament de València ha reobert aquest dilluns els set cementeris municipals de la ciutat a partir de la seua entrada, com la resta de la Comunitat Valenciana, en la Fase 1 del procés de desescalada de l’estat d’alarma decretat pel Govern davant la pandèmia de la Covid-19, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així mateix, aquesta administració local, ateses les normes establides en aquesta primera fase de desescalada, ha començat a flexibilitzar l’assistència a funerals i vetles. L’Ajuntament ha indicat que en aquesta nova etapa s’aplica l’atenuació de les delimitacions que hi havia durant la Fase 0 de la desescalada respecte a les persones que poden assistir als funerals o a les vetles.

Referent a això, el consistori ha assenyalat que les noves restriccions situen a partir d’aquest dilluns en 15 familiars o persones reunides –més el ministre de culte si se sol·licita— que poden assistir a inhumacions i cremacions en la capital valenciana.

Igualment, les sales per al servei de vetla es tornen a obrir amb un aforament màxim de 10 persones en els espais tancats i amb un límit de 15 en cas d’espais a l’aire lliure.

El regidor de Cementeris i Serveis Funeraris a l’Ajuntament València, Alejandro Ramon, ha recordat que aquesta institució, durant fases anteriors de l’estat d’alarma, es va posar en contacte amb l’administració central a través d’una carta emesa per l’alcalde, Joan Ribó, per a demanar, “per una qüestió d’humanitat”, que es flexibilitzara la restricció que impedia l’assistència de més de tres acompanyants en un enterrament.

Ramon, que ha assenyalat que llavors “la resposta va ser negativa”, ha valorat que ara, en entrar en la Fase 1, “es puga ampliar la xifra de persones que poden assistir als funerals i vetles”.

“SERVEI PÚBLIC FONAMENTAL”

Així mateix, l’edil ha destacat el bon funcionament dels serveis funeraris a València durant els últims dos mesos “pese a l’increment dels serveis derivats per l’afecció de la pandèmia a la ciutat” i ha agraït “l’esforç de tot el personal municipal per a continuar oferint un servei públic fonamental”.

El responsable municipal ha comentat que potser aquest servei “no està prou reconegut” encara que “és necessari i implica una pressió psicològica considerable per a tots els treballadors i treballadores, que han de conviure amb el duel diàriament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 14 =