25n
25N
25N

L'Ajuntament acorda per unanimitat habilitar accessos adaptats en tots els trams del Jardí del Túria

La corporació accepta una moció de Cs per a solucionar els problemes d’accessibilitat per a majors i persones amb mobilitat reduïda

Carles Desfilis

L'Ajuntament acorda per unanimitat habilitar accessos adaptats en tots els trams del Jardí del Túria
30/01/2020 -

L’Ajuntament de València ha decidit aquest dijous, en el ple ordinari de gener, habilitar accessos “plenament adaptats” per a persones majors i persones amb mobilitat reduïda en tots els trams del Jardí del Túria.

Aquest acord s’ha adoptat després d’aprovar-se per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de Cs per a dur a terme aquesta actuació i donar una “solució” als “problemes d’accessibilitat” dels citats col·lectius a l’esmentada zona verda.

D’aquesta manera, atès al recollit en la iniciativa de Cs, s’ha aprovat “sol·licitar als tècnics de les diferents àrees implicades l’estudi de la ubicació d’accessos plenament adaptats, valorant les opcions més adequades a l’entorn i patrimoni en els diferents trams del Jardí del Túria” i “intentant que tots ells tinguen com a mínim un accés plenament adaptat en cada marge”.

Així mateix, s’ha acordat “dotar els recursos econòmics adequats per a la instal·lació d’aquests accessos plenament adaptats” i que es procedisca a “la instal·lació dels mateixos per a posar fi a la discriminació d’accessos al Jardí del Túria com més prompte millor”.

D’aquesta manera, es pretén, com plantejava Cs en la seua moció, esmenar “l’incompliment” del Reial decret 1/2013 de 29 de novembre pel qual s’aprova el text refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social.

La iniciativa d’aquest grup municipal ha comptat amb el suport del govern local, conformat per Compromís i PSPV, i amb el de les altres dues formacions de l’oposició, PP i Vox. Abans del ple, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que l’executiu local anava a donar suport a la proposta de Cs, que com a representant d’aquest grup ha defensat en la sessió el regidor Javier Copovi.

“Copovi fa unes mocions que en general estem acceptant perquè pensem que són mocions positives, mocions que busquen una ciutat més agradable i més saludable per a totes les persones”, ha manifestat el primer edil, que ha afirmat que aquest tipus d’iniciatives suposen “un pas en positiu”.

Durant el debat de la moció en el ple, Javier Copovi ha defensat la necessitat d’habilitar accessos adaptats en tots els trams del Jardí del Túria donada la importància d’aquesta zona verda, segons ha dit, la “joia del patrimoni mediambiental” de la ciutat.

Així mateix, el representant de Cs ha instat a recolzar la iniciativa del seu grup tenint en compte que l’Ajuntament posseeix “tècnics preparats” per a analitzar i escometre aquesta intervenció i la “possibilitat” de poder complir amb ella la “plena accessibilitat” del Jardí del Túria.

El regidor ha valorat la “bona disposició” que hi ha sobre aquest tema per part de les “diferents àrees” municipals amb la finalitat de “garantir que totes les persones, independentment de la seua diversitat funcional i de la seua edat puguen accedir al Jardí del Túria”.

D’aquesta manera, Javier Copovi ha instat a aprofitar la “voluntat” i els “recursos econòmics” existents “per a garantir la plena inclusió; posar fi a la discriminació per raó de capacitat o edat” en els accessos al Jardí del Túria i complir les exigències “de condicions bàsiques d’accessibilitat”.

“VETLAR PER TOTS ELS CIUTADANS”

“Es tracta d’actuar per a fer possible l’accessibilitat còmoda”, ha dit, alhora que ha ressaltat que això és “vetlar per tots els ciutadans” i ha asseverat que aquest “objectiu” ha d'”unir a tots els companys de corporació”.

Respecte a la moció de Cs, el seu portaveu, Fernando Giner, ha manifestat abans del ple que els resultats d’un estudi elaborat per aquest grup “confirmen que el 72% dels accessos de l’antic llit no estan adaptats” i que “dels 62 accessos del Jardí del Túria només 11 estan adaptats i un parcialment adaptat”. “En concret, des de Nou Centre fins al Parc Gulliver només hi ha un accés parcialment adaptat”, ha exposat Fernando Giner.

Pel seu costat, la regidora del PP Marta Torrado ha anunciat el vot favorable del seu grup a la moció de Cs tenint en compte que els ‘populars’ “aposten decididament per ajudar a totes les persones amb discapacitat funcional”.

“Està en la línia del nostre pensament i de les nostres actuacions”, ha afirmat Torrado, que ha recordat les “múltiples actuacions” dutes a terme pel PP quan governava l’Ajuntament en favor de les persones amb discapacitat. Igualment, ha apuntat que hi ha un Reial decret en aquesta matèria “d’obligat compliment”.

“EN POSITIU”

El vicealcalde de la ciutat i regidor de Parcs i Jardins, Sergi Campillo ha ressaltat, com ha anunciat el primer edil, el suport de l’equip de govern a la iniciativa de Cs. Campillo ha dit que aquesta proposta “s’ha presentat en positiu” i s’ha compromés a actuar per a dotar d’accessos adaptats totes les entrades al Jardí del Túria.

“Ho farem”, ha afirmat el responsable municipal, alhora que ha assenyalat que a València “encara queden molts espais per ser adaptats” i ha valorat intervencions per a millorar l’accessibilitat en diferents jardins i espais verds des de 2015.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dotze =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa