25n
25N
25N

L'Ajuntament obri el termini per a sol·licitar el xec escolar per al pròxim curs, 2020-2021

L'Ajuntament obri el termini per a sol·licitar el xec escolar per al pròxim curs, 2020-2021
27/05/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Educació, ha obert aquest dimecres el termini per a sol·licitar el xec escolar per al pròxim curs, 2020-2021, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així, ha explicat que les persones interessades a sol·licitar-ho tindran un termini de 20 dies naturals per a cursar la petició amb la finalitat d'”accedir a aquestes ajudes econòmiques a l’escolarització infantil de 0 a 6 anys, destinades a sufragar les despeses d’ensenyament de les famílies amb menors recursos econòmics”.

Les famílies sol·licitants podran tindre una assignació màxima de 90 euros al mes durant deu mensualitats”, ha destacat l’Ajuntament, que ha apuntat que tota la informació referida al xec escolar està disponible en la web d’Educació.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha assenyalat que la dotació econòmica total destinada a aquesta convocatòria és de 3.465.000 euros, després d’un augment pressupostari de 600.000 respecte a l’exercici anterior amb l’objectiu d'”arribar a més famílies i ampliar, sobretot, el nombre de llars que puguen rebre els 90 euros mensuals del tram major”.

L’edil ha agregat que d’aquesta forma, la previsió és que aquesta ajuda “puga arribar a més de 1.000 noves famílies”. Com a novetat, la convocatòria contempla donar cobertura a la previsió de naixement (nasciturus) amb anterioritat al 31 de desembre de 2020.

“La situació actual que viu la societat a causa de la crisi sanitària i social de la Covid-19 genera unes demandes a les quals les administracions públiques hem de prestar tot el nostre suport”, ha afirmat Maite Ibáñez.

La regidora ha remarcat que aquesta ajuda ha de “servir realment com a suport econòmic a les famílies amb majors dificultats, perquè els seus fills puguen continuar el seu desenvolupament educatiu a les escoles infantils”.

Les sol·licituds podran presentar-se mitjançant model normalitzat descarregat en la pàgina web www.valencia.es, mitjançant presentació per seu electrònica de l’Ajuntament de València per mitjà de certificat electrònic, ha detallat el consistori.

Referent a això, ha exposat que per a qui no tinga certificat, però sí un dispositiu electrònic per a remetre correus electrònics, es facilitarà un compte de correu del Servei d’Educació a la qual enviar la sol·licitud i la resta de documentació.

CONTACTE TELEFÒNIC

Les persones interessades que no tinguen possibilitat de remetre correu electrònic hauran de posar-se en contacte telefònicament amb aquest servei municipal per a posar a la seua disposició una altra via alternativa per la qual presentar la documentació, opció que requerirà que la persona interessada declare responsablement que no compta amb els mitjans per a realitzar la seua sol·licitud pels anteriors canals, ha ressaltat l’Ajuntament.

“La gestió telemàtica amb possibilitat d’assessorament telefònic i mitjançant correu electrònic per a casos especials és una novetat de la present convocatòria, que duem a terme perquè ningú es quede sense poder realitzar la seua sol·licitud per no disposar de mitjans informàtics”, ha afegit Ibáñez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 17 =

CCCC
torrent