25n
25N
25N

L'Ajuntament de Torrent es prepara per a la tornada a l'escola després d'un "agost estrany"

Jesús Ros, alcalde de Torrent, adverteix que els protocols anti Covid funcionaran si es compleixen de forma individual

L'Ajuntament de Torrent es prepara per a la tornada a l'escola després d'un "agost estrany"
02/09/2020 -

L’Ajuntament de Torrent ha fet els deures durant l’estiu i ja té un pla per a la tornada del curs que començarà la setmana que ve amb una inversió molt forta. Per part de l’Ajuntament, s’invertiran al voltant de 350.000 euros, a més dels 370.000 euros que han arribat de Conselleria per a posar en marxa els col·legis de nou. Entre les mesures més cridaneres destaquen la utilització de policies locals que treballaran en la supervisió de l’organització de l’entrada a les classes al carrer utilitzant el seu temps de descans -sota el pagament adequat d’eixes hores-.

L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha volgut expressar que han viscut “un mes d’agost molt rar, perquè una ciutat com la nostra, normalment és un lloc on bullen les persones en aquest mes. Ha sigut un mes estrany perquè no s’ha fet res en l’àmbit d’esdeveniments”. En eixe sentit ha volgut agrair que: “tot el món va entendre que s’havien de suspendre”. “Les coses que són precises es faran, com tornar a l’escola, les que no ho són, no. Hi ha moments on no es poden fer coses que solíem fer, però cal adaptar-se amb responsabilitat”, reflexiona l’edil.

Els casos positius per Coronavirus continuen a l’alça “tal com estem veient en tots els pobles del costat, a la Comunitat i a l’àmbit nacional, d’una forma quasi inexplicable”. L’alcalde ha volgut destacar que des de l’Ajuntament torrentí “s’ha continuat explicant a la gent les coses que s’hi han de fer per a frenar l’expansió, però que cal apel·lar a la responsabilitat individual”. De moment, Torrent ha posat 650 sancions des que la mascareta és obligatòria i una trentena per fumar, encara que “és molt fàcil tirar el cigarret quan et veu a la policia”. “Hem continuat desmantellant festes organitzades, una a agost i cap més perquè no hem tingut constància”, explica l’alcalde.

“Hem viscut un mes d’agost amb un dia a dia angoixant, veient com pujaven les dades d’infectats. No amb por, perquè el treball que s’està fent a Torrent és admirable”. Per a combatre les xifres, l’Ajuntament ha treballat amb Sanitat per a frenar l’expansió al municipi: “hem localitzat un espai que estava sense utilitzar fa anys i l’habilitarem per fer proves PCR. Hem col·laborat amb la Generalitat en tot el que hem pogut, també en organitzar les cues als centres sanitaris”. De cara endavant, l’edil ha assegurat que sense cap de dubte col·laboraran en tot el que els demanen.

Tornada a l’escola atípica

Des de juliol començaren en l’Ajuntament a organitzar la tornada a l’escola. Han estat en continua conversació amb la Conselleria de Sanitat, els col·legis concertats i públics per a acordar un protocol d’actuació de tornada al curs. “En aquest motiu s’ha contractat una empresa de treball especial per a la neteja tant general de les escoles, com la del pati”.

L’alcalde va demanar a la Policia Local de Torrent que des del 7:30 h del matí fins a les 9 h, perquè hi haguera un policia en tots els 28 col·legis de Torrent i poder així controlar l’accés i els possibles problemes que es produïsquen en les entrades de xiquets. “Tenim constància que es començaran les classes a les 8:30 h del matí, abans ja hi ha avis portant els xiquets a l’escola i volem ajudar a tota la ciutadania perquè conega els protocols”. “Hem pres mà de policies que estaran fora del seu horari de servici, però evidentment se’ls pagarà”, afirma Jesús Ros. La idea és que a l’octubre ja s’hagen aprés les mesures i no calga la presència policial. Alguns col·legis han sol·licitat tancar directament el carrer a l’hora d’entrada i eixida.

“Han vingut 54 nous professors per als centres públics o privats, s’han senyalitzat els corredors, s’han posat gels… I a més, proporcionarem 25.000 mascaretes (d’un total de 24.000 alumnes matriculats a Torrent) reutilitzables per als centres, escoles d’adults i d’idiomes. “Aquestes coses funcionaran si es compleixen els protocols que s’han de complir de forma individual, si no, serà un inici complicat”, reflexiona Ros.

Des de l’Ajuntament avancen que no es tancaran els col·legis a no ser que es produeixen més d’un rebrot. Apel·len a la tranquil·litat tot i que és difícil perquè entenen el patiment dels pares. “Els diners estan per a gastar-los en el que fa falta i ara estem vivint un moment excepcional”.

L’alcalde ha volgut recalcar la importància que els xiquets tornen als col·legis: “anem a vore que passa el dilluns. És bo que els xiquets tornen a interactuar entre ells, i els majors hem d’aportar la serenitat perquè les coses funcionen”, reflexiona.

Pel que fa a la cultura, recorden: “el que no és precís, no el farem: concerts, sopars o carreres…”, donat el nombre de persones que es concentren en aquests esdeveniments. Per això no se celebrarà el 9 d’octubre al carrer encara que faran un acte institucional a l’Ajuntament per a homenatjar als valencians. No hi ha previst que en els següents dos mesos se celebren o s’autoritzen cap esdeveniment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − quinze =