25n
25N
25N

L'Ajuntament substituirà els plataners del carrer Carpesa per auró negre

L'Ajuntament substituirà els plataners del carrer Carpesa per auró negre
15/05/2020 -

«Els plataners del carrer Rosa dels Vents de Carpesa eren uns arbres inadequats per a aquesta via perquè la vorera, de poc més d’un metre, és molt estreta i aquests exemplars estaven alçant-la. A més, havien creat una zona d’ombra i arrels que perjudicava els horts més pròxims», tal com ha informat hui el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo després d’anunciar la decisió de l’equip de govern de substituir els citats plataners, «que a més estaven incomplint l’Ordenança municipal d’Accessibilitat en el Mig Urbà, per altres arbres més adequats i xicotets, compatibles amb les condicions i l’accessibilitat del carrer».

Aquesta actuació al carrer Rosa dels Vents de Carpesa es desenvoluparà per part del Servici de Jardineria Sostenible. En una primera fase, que ha començat ara i s’allargarà 7 dies, s’ha procedit a abatre els 7 plataners que estan causant els problemes i les molèsties al veïnat. Aquests arbres, que poden arribar a créixer entre 30 i 40 metres, no figuren en la relació d’espècies protegides, a més de ser inviable el trasplantament pel seu gran volum. Se substituiran per 5 exemplars d’auró negre (Acer monspesulanum) en els escocells triangulars existents que ixen a la calçada per garantir espai suficient als vianants.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que aquests treballs es fan en coordinació amb l’Àrea d’Urbanisme per tal de reparar la vorera evitant caigudes i que les persones amb dificultats per circular es vegen impedides per a passejar en ella.

Campillo ha valorat que «amb aquesta actuació l’Ajuntament de València està donant resposta a moltes queixes que havíem rebut per part dels veïns i veïnes. A més, ha sigut una decisió dialogada i consensuada amb l’alcaldessa del poble Carmina Badía qui va sol·licitar la presència dels tècnics perquè valoraren la situació». Segon el vicealcalde, «aquesta espècie, el plataner, era totalment inadequada en aquest tram de via. Ara en plantarem una molt més adequada, autòctona com és l’auró negre i el veïnat podrà gaudir d’una via arbrada però sense els problemes que ocasionaven els plataners».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 17 =