caixa popular

L'Ajuntament rendeix homenatge al món pirotècnic

L'Ajuntament rendeix homenatge al món pirotècnic
15/03/2018 -

La Pirotècnia RICASA, de Ricardo Caballer, ha disparat hui la mascletà de la jornada marcada per la plantà dels monuments fallers. L’espectacle de pólvora, que ha aglutinat a la plaça ciutadans i ciutadanes que ja gaudeixen dels dies grans de la festa, ha sigut un homenatge a Raúl Onielfa, treballador de l’esmentada empresa pirotècnica mort aquesta setmana en accident laboral. En la seua memòria el públic ha guardat un minut de silenci abans d’encetar-se el foc i, a més, no ha sonat l’habitual música que precedeix la disparada. En acabar l’alcalde de València, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la fallera major Rocío Gil i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, han baixat a la plaça per mostrar el seu condol tant a la pirotècnia com a la família del treballador, que ha rebut un centre de flors en senyal de dol.

L’alcalde Joan Ribó ha volgut mostrar les seues condolences a la família des de la plaça de l’Ajuntament. “Per una banda, aquesta mascletà és molt dura tant per a ells com per a nosaltres per la proximitat d’un accident tan terrible com el que va passar —ha exposat Ribó després d’apropar-se als treballadors d’aquesta pirotècnia—. Al mateix temps, és un homenatge magnífic el que han fet al treballador que ha faltat”.

Per la seua part, Ricardo Caballer, besnét del fundador de la Pirotècnia RICASA, ha expressat l’esforç anímic que ha realitzat per acudir a aquesta mascletà homenatge, que ha eixit “com si estiguera dirigida” pel treballador que ha perdut la vida, segons Caballer. “Si la vídua i la seua família han fet l’esforç de vindre, jo no podia faltar a aquesta cita perquè m’hi haguera penedit tota la meua vida”, ha dit Caballer.

La mascletà l’han presenciada, des del balcó de l’Ajuntament, les falleres majors, Rocío Gil i Daniela Gómez, i les seues corts d’honor. Al seu costat, valencians i valencianes triats per sorteig, representants de diferents comissions falleres, i responsables públics com ara la rectora electa de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre.

L’espectacle també ha sigut seguit pel conseller d’Economia, i el d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Rafael Climent i Vicent Marzà, respectivament, la vicepresidenta de la Diputació de València, María José Amigó, i el síndic de Compromís Fran Ferri. Pel que fa al col·lectiu faller, hui ha estat representat per membres de les comissions de Santa Maria Micaela- Martí l’Humà, Xiva – Francesc de Llano, Alemanya – El Batxiller, Isaac Peral – Méndez Núñez, Universitat Vella – plaça del Patriarca, Cedre-Explorador Andrés i Angel Villena – Pintor Sabater.

La mascletà de divendres 16 la dispara la Pirotècnia Aitana, del poble valencià de Bèlgida, que l’any passat va obtenir el primer premi d’un festival pirotècnic que se celebra en la platja de La Haya, en Holanda. Entre els invitats que la presenciaran des del balcó de l’Ajuntament, entre altres pendents de confirmació, es troben els ambaixadors d’Ecuador, Cristóbal Roldan, i el de Suïssa a Espanya, Giulio Haas.

La Pirotècnia Torís, que va tornar a la plaça de l’Ajuntament en 2016, és l’encarregada de la disparada de dissabte 17. Eixe dia es donaran cita a la casa consistorial els consellers d’Hisenda, Vicent Soler, la d’Agricultura, Elena Cebrián, i el de Transport, María José Salvador. En representació del cos diplomàtic, hi estaran, entre d’altres, l’ambaixador de Turquia, Ömer Önhon.

Diumenge 18, l’encarregada de la disparada serà la Pirotècnia Valenciana. L’espectacle d’aquesta empresa de Llanera de Ranes serà seguit de prop pel president nacional de la Creu Roja, entre altres invitats.

La pirotècnia de Reyes Martí tancarà el dia de Sant Josep el calendari oficial de les mascletaes de les Falles 2018. Es tracta de la primera dona a disparar la Nit del Foc, la mascletà del 19 i la Cremà de l’Ajuntament.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − un =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris