25n
25N
25N

L'Ajuntament destina 1,4 milions d'euros per a revitalitzar el comerç de la ciutat

L'Ajuntament destina 1,4 milions d'euros per a revitalitzar el comerç de la ciutat
15/05/2020 -

Els autònoms de la ciutat de València ja poden tornar a sol·licitar les ajudes que la Regidoria de Comerç ha convocat per a la consolidació dels comerços de proximitat a la ciutat de València. Es tracta “d’una proposta municipal que té per objectiu el suport a les activitats comercials dels barris per a afrontar les seues despeses corrents derivades d’aspectes com el lloguer del local o de les factures de telèfon, llum i aigua” ha explicat l’alcalde, Joan Ribó. “Donem suport al comerç de proximitat perquè és un potent generador d’ocupació a la nostra ciutat i, a més, un dinamitzador de la vida en els nostres barris. Per això, hem més que triplicat les ajudes a aquest sector, arribant a 1’4 milions d’euros que es destinaran al comerç de proximitat, als mercats municipals i a les associacions de comerciants”, ha dit l’alcalde.

L’acord que ha pres hui la Junta de Govern Local, incrementa les ajudes directes al comerç de proximitat fins als 840.743,70 euros per a ajudar als comerços en la crisi generada pel coronavirus. El procés es va paralitzar per l’estat d’alarma i, ara, “amb un notable increment”, s’ha tornat a posar en marxa.

La convocatòria d’aquesta primera fase d’ajudes municipals al comerç de proximitat està dotada amb 840.743,70 euros, i podran destinar-se a partides molt diverses, com el pagament del lloguer del local comercial, la implementació de sistemes de qualitat comercial o implantar noves tecnologies de gestió empresarial per a l’exercici de la seua activitat.

“Es tracta d’unes ajudes molt importants, que contribuiran a pal·liar els efectes econòmics que pot generar la COVID-19 en els autònoms i el xicotet comerç de la ciutat” ha explicat Joan Ribó. Per la seua banda, el regidor Carlos Galiana ha destacat que “aquestes ajudes són molt fàcils de justificar i, per això, ha animat “a sol·licitar ja mateix aquesta línia de subvencions de la Regidoria de Comerç a tots aquells autònoms que tenen un comerç de proximitat a la ciutat i que estan afectats pels efectes del coronavirus”, ha dit el regidor Galiana.

A més, Galiana ja ha indicat que l’Ajuntament “ha augmentat de manera molt significativa la dotació inicial d’aquestes ajudes per les circumstàncies especials generades per la COVID-19 i per la importància que les ajudes tindran per a pal·liar els efectes negatius en el sistema econòmic local. Estem fem costat amb el comerç de proximitat de València i per això fem una crida perquè que totes les persones interessades sol·liciten aquesta línia de subvencions de l’Ajuntament de València”.

Les ajudes serviran per a cobrir despeses comunes com les quotes d’assegurances de responsabilitat civil, de subministrament d’electricitat, d’aigua, de telèfon o d’Internet específicament referits a l’establiment comercial, dels quals se subvencionarà el 100% del total.

Galiana ha fet molta incidència en el fet de sol·licitar l’ajuda, “de manera ràpida i còmoda, directament des de casa”, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus