25n
25N
25N

L'Ajuntament restaura l'escultura de l'historiador Roque Chabas

L'Ajuntament restaura l'escultura de l'historiador Roque Chabas
14/01/2019 -

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha instal·lat l’escultura restaurada de l’historiador Roque Chabas als Jardins de Vivers de València. En paraules de la regidora Gloria Tello, «continuem fent tots els esforços possibles per a conservar i valorar tot el patrimoni històric de la ciutat. Unes accions que s’engloben dins del nostre Pla de Restauració del Patrimoni; prioritat d’un Govern sensible i compromés amb totes les manifestacions culturals de València».

Els treballs han sigut realitzats per Maria Borja Ortiz i s’han prolongat al llarg d’un mes. S’ha realitzat una intervenció de conservació-restauració que comprén la neteja química i mecànica (fongs, fonaments, etc.), la creació i reforçat de perns en les quatre peces, la reposició, reintegració i consolidació de l’escultura, i la seua col·locació de nou als Jardins de Vivers. En desembre de 2016, a causa d’un temporal, es va produir la caiguda d’un pi de grans dimensions als Jardins de Vivers, provocant el trencament en quatre parts del monument dedicat a l’historiador Roque Chabas Llorens.

La col·locació de l’escultura commemorativa va ser el 18 de maig de 1929, i l’autor de la mateixa va ser José Arnal Garcia. L’escultura representa a l’historiador, a la part alta d’un pedestal (columna jònica), en el qual hi ha una tríada de figures femenines. Una d’elles porta una cartel·la amb la dedicatòria i les altres dues un llibre i una medalla (al·legories de la Història i l’Arqueologia).

Roque Chabas, natural de Dénia (1844-1912), és una figura important en la cultura valenciana de principis del segle XX. Era historiador, cronista de la província d’Alacant i, des de 1891, canonge arxiver de la Catedral de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 15 =

museo prehistoria