25n
25N
25N

L'Ajuntament reorganitza el servei de jardineria

L'Ajuntament reorganitza el servei de jardineria
18/03/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’ha reunit per videoconferència amb les contractes de la zona nord i zona sud de la ciutat, FCC i SAV, per garantir un servici mínim per gestionar les incidències i atendre les necessitats dels espais enjardinats de València. Segons Campillo, «hem de deixar la ciutat preparada per a quan passe aquesta situació d’alarma sanitària i la ciutadania puga tornar als nostres parcs i jardins, zones de molta afluència perquè són lloc de trobada dels veïns i veïnes, amb la qual cosa han d’estar en condicions».

Durant la reunió, aquestes dues empreses han traslladat al vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, els acords als quals han arribat amb els seus respectius comités d’empresa. En el cas de la zona nord, gestionada per FCC, el dispositiu mínim de treball en dies laborables inclou, entre d’altres, els treballs de poda, de reg, el manteniment de fonts, de mobiliari, així com el tractament de fitosanitari. El torn de treball serà de 6,5 hores per a cada treballador i treballadora, acumulant la resta d’hores en una bossa individual que després hauran de tornar quan es recupere la normalitat. Mentrestant, percebran la totalitat del salari per tal que no puguen patir cap perjuí econòmic. També han establert un protocol per tal d’assegurar la protecció dels treballadors i treballadores que inclou l’obligatorietat de mantenir una distància de seguretat, extremar la higiene personal i la neteja exhaustiva dels llocs de treball, equips i vehicles, per tal d’evitar el contagi.

Pel que fa a la zona sud, gestionada per l’empresa SAV, es crearan tres grups de treball amb horaris diferents i que rotaran mensualment, per tal d’evitar aglomeracions i contagis entre operaris. Entre els torns de treball hi haurà una distància de 20 minuts i els treballadors i treballadores tindran 15 minuts abans de la finalització de la jornada per a la higiene personal.

Campillo ha explicat que des de l’Ajuntament consideren les dues opcions vàlides i respecten els acords d’autoorganització als quals han arribat les empreses amb els comités d’empresa, «entenem el grau d’estrés que estan patint els operaris i volem contribuir al fet que se senten segurs».

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo ha agraït als treballadors i treballadores que estan a peu de carrer atenent als servicis públics, «volem enviar-los tot el nostre afecte com a equip de govern», ha dit. «Són un exemple de com afrontar aquesta complicada situació». En aquest sentit, Campillo ha assenyalat que «en un estat d’alarma tan excepcional com aquest, les administracions estem per gestionar i que la ciutat mantinga un ritme adequat per tal de recuperar el seu ritme habitual quan passe aquest període».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 10 =