25n
25N
25N

L'Ajuntament renova el conveni amb Cent Anys Llevant UD en favor de les persones amb discapacitat

L'Ajuntament renova el conveni amb Cent Anys Llevant UD en favor de les persones amb discapacitat
13/10/2019 -

L’Ajuntament renovarà el conveni amb la Fundació Cent Anys Llevant UD per a donar continuïtat als programes “Di-Capacitat Llevant UD”, sobre futbol adaptat, i “Llevant UD Masclets”, per al “foment d’activitats esportives, lúdiques, culturals i formatives a la ciutat de València, en les quals s’afavorisca la participació de persones amb discapacitat de la nostra ciutat”.

Sobre aquest tema, la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha destacat “l’èxit del programa”, del qual ja s’han beneficiat 260 persones en el primer any de funcionament. La finalitat del conveni és la inclusió social a través de l’esport i la difusió de valors de “sacrifici, constància, esperit de superació i treball en equip”.

El conveni tindrà una duració d’un any des de la seua signatura per les dues parts, i podrà prorrogar-se per un any més. La despesa anirà a càrrec de la Regidoria de Serveis Socials, que aportarà 20.000 euros anuals.

“Des de l’Ajuntament de València tenim un compromís amb la participació en la vida cultural, les activitats recreatives, l’esplai i l’esport de les persones amb discapacitat. A més, entenem que les actuacions de prevenció per a evitar les causes que originen qualsevol desprotecció han de ser considerades accions prioritàries per part de l’Ajuntament; i el conveni va encaminat en aquesta direcció”, ha explicat Lozano.

Per això, es realitzaran activitats esportives, lúdiques, culturals i formatives en les quals s’afavorisca la seua participació, i activitats de sensibilització amb tota la ciutadania”. A més, es facilitaran recursos, com a material esportiu, i es planificaran activitats lúdic-educatives adaptades a les seues edats i característiques.

Cada any es revisarà la millor ubicació del projecte en funció de l’evolució de les necessitats a la ciutat, i s’intentarà afavorir a un major nombre de persones amb discapacitat.

Entre les accions previstes en el conveni està la participació d’esportistes paralímpics femenins i masculins, així com de membres de les seccions d’esport adaptat del Llevant UD en sis esdeveniments esportius o xarrades, que es duran a terme en centres educatius de la ciutat de València i els seus pobles, determinats per l’Ajuntament.

També es contempla la participació del Llevant UD EDI en el triangular de futbol que s’organitzarà en les Jornades Esportives dels centres municipals d’atenció a persones amb discapacitat, i la participació de futbolistes del primer equip femení i masculí -així com d’esportistes paralímpics del Llevant UD- en el repartiment de premis de les Jornades Esportives Municipals.

Finalment, també ha previst una visita a les instal·lacions de l’estadi del Llevant UD de les persones usuàries dels centres municipals d’atenció a les persones amb discapacitat, i també la possibilitat d’assistir a un partit de la Lliga Santander.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 20 =