25n
25N
25N

L'Ajuntament dinamitzarà el Cabanyal amb diverses actuacions

L'Ajuntament dinamitzarà el Cabanyal amb diverses actuacions
08/05/2020 -

L’alcalde de València ha anunciat hui, en la roda de premsa posterior a la Comissió de Seguiment de la crisi per la COVID-19 i la Junta de Govern Local, la rehabilitació de l’antiga Casa dels Bous i la construcció d’un nou Centre de Dia per a Joves en el barri del Cabanyal, dues intervencions que costaran 2 milions i 50.000 euros i prop de 730.000 euros respectivament. Així mateix, Ribó ha fet valdre la rehabilitació de la muralla islàmica, el pressupost de la qual és de 3,4 milions d’euros i que conforma “un dels elements patrimonials més reclamats durant dècades per la ciutadania” . Una roda de premsa en la qual també han participat els vicealcaldes i portaveus Sandra Gómez i Sergi Campillo.

Joan Ribó ha valorat molt positivament algunes de les intervencions que s’han aprovat en la Junta de Govern Local i que es realitzaran en el barri del Cabanyal, com la rehabilitació de l’antiga Casa dels Bous o la construcció d’un Centre Municipal de Dia per a Joves. “Són dos projectes que dinamitzaran un barri que ha estat maltractat en el passat i que nosaltres estem dinamitzant i fent valdre pel seu patrimoni històric”, ha subratllat Ribó.

Pel que fa al projecte de rehabilitació de la muralla islàmica de València, el pressupost d’execució de la qual és de 3,4 milions d’euros, l’alcalde de València ha recordat que “estava pendent des de 2006”. “Es tracta de recuperar i fer valdre el patrimoni històric de la ciutat, un dels elements patrimonials més reclamats durant dècades per la ciutadania”, ha incidit Ribó. Així mateix, ha explicat que en la rehabilitació de la muralla islàmica s’inclouen circuits preparats per a les visites, integrat en un jardí que “evoque el que va ser l’exterior de la medina islàmica”. Es tracta de l’últim pas per a la recuperació definitiva del tram de la muralla islàmica i de la torre de la plaça de l’Àngel, una de les unitats del pla de la muralla del segle XI del barri del Carme i situada entre el carrer de la Creu i les places de l’Àngel i els Navarro.

CENTRE JOVES CABANYAL I PARC CENTRAL

Per la seua part, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat la construcció d’un Centre Municipal de Dia per a Joves del barri del Cabanyal, en el solar municipal situat en la plaça de Llorenç de la Flor, per 729.761 euros. Campillo ha explicat que està destinat a “joves que presenten indicadors d’exclusió encara no consolidats i que, per tant, és una manera que no continuen en aquesta via d’exclusió i poder reconduir la situació i que tinguen una vida adequada”. “Este govern té un compromís de dignificar un barri que ha sofert tant en el passat per a dotar-lo de les inversions adequades”, ha remarcat.

Enllaçant amb polítiques socials i de joves, s’ha aprovat en la Junta de Govern Local el projecte bàsic i d’execució d’obres d’habilitació del Centre de Dia de Joves i Centre Municipal de Servicis Socials en Nau 4 del Parc Central per valor de 2,5 milions d’euros. “Anem omplint els espais d’un dels parcs més visitats de la ciutat i per tant un enclavament perfecte per a aquestes instal·lacions”, ha indicat Campillo, qui ha apuntat que “el Centre de Dia estarà destinat a joves que presenten indicadors d’exclusió encara no consolidats. És un nou recurs d’intervenció social per a atendre problemàtiques relacionades amb l’absentisme escolar, accés al mercat laboral, conflictes familiars, etc.”.

CASA DELS BOUS I CONTRACTACIÓ PÚBLICA

En un altre ordre de coses, el vicealcalde ha anunciat la rehabilitació de l’antiga Casa dels Bous i l’edifici annex Tenyidors per a la seu del futur Museu de la Mar, inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri Cabanyal-Canyamelar i el pressupost del qual és de 2 milions i 50.000 d’euros. Campillo ha recordat que l’immoble està inclòs en el Catàleg de Proteccions del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar i que “compta amb elements d’especial valor patrimonial com un rellotge de Sol que es troba en la façana”.

D’altra banda, Campillo ha explicat que “el 18% del PIB espanyol segons alguns estudis és la contractació pública, molts milions d’euros que suposen milers de llocs de treball i riquesa per al teixit empresarial”. Per això, el vicealcalde ha insistit que “una de les maneres de lluitar contra la crisi econòmica per part del govern municipal és no aturar la contractació pública perquè implica molts llocs de treball en aquesta ciutat, molt d’oxigen per a tantes empreses que l’estan passant malament. És una manera de lluitar contra la crisi econòmica provocada per la COVID-19”.

SANT VICENT, CENTRE D’ANIMALS I SUBALTERNS

Així mateix, en la Junta de Govern Local s’ha adjudicat el contracte per a les obres de rehabilitació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer per un poc més de 418.000 euros, dels quals el Ministeri d’Hisenda aportarà 75.000 euros. “Amb motiu de la celebració del sisé centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, comencem aquestes obres per a fer valdre una figura que no sols és referència per a l’Església Catòlica sinó que té una importància clau en el Regne de València”, ha indicat Campillo, qui ha explicat que era una demanda dels dominics que en ella viuen i que “volem que estiga oberta al públic en general, no sols als fidels”.

El vicealcalde i portaveu ha explicat a més que hui el govern municipal ha contractat la prestació del servici de vigilància i seguretat de les instal·lacions dels centres municipals d’acolliment d’animals, dependents de la regidoria de Benestar Animal. Aquest contracte tindrà una durada de 2 anys i superarà els 360.000 euros. “No és un contracte menor, és un contracte molt important perquè aquest govern té un compromís animalista i volem garantir la seguretat en aquestes instal·lacions i evitar així robatoris”, ha assenyalat.

En últim lloc, Campillo ha fet valdre la constitució de la borsa de subalterns amb més de 5.000 persones que constarà d’un torn lliure i de diversitat funcional, i un altre específic per a persones amb diversitat intel·lectual lleu i moderada. “És un col·lectiu que té especial dificultat per a la inserció laboral, i per primera vegada en la història d’aquest ajuntament es constitueix una bossa amb un torn específic per a aquestes persones que tenen tot el dret de guanyar-se la vida com la resta”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − sis =